Följ min blogg med bloglovin

Tråkig skola

Är missnöjd. "Inget ovanligt", tänker ni. Situationen är att jag har skrivit min naturkunskapsuppsats och jag är LIVRÄDD för hur noggrann urkund kommer vara. Jag har fått en uppsats "urkundad" förut, så jag vet inte hur det funkar riktigt. SJÄLVKLART så har jag inte suttit och kopierat, men tänk ifall urkund tror att jag har gjort det? Då får jag ju IG på uppsatsen och då är jag KÖRD. Seriöst, får riktig ångest av det här. Har suttit som en idiot i några timmar nu, så det får fan INTE bli IG.

Sedan ska vi också utan någon egentlig anledning skriva en RAPPORT på vårt seminarie i samhällkunskapen... Seriöst, VARFÖR? Kristofer (ja han stavar med ett "f") satt ju där och antecknade hela tiden, så varför ska vi göra jobbet ÅT honom? Medans jag är inne på samtalsämnet "lärare" så tänker jag påpeka min svenskalärares status på facebook. Självklart är jag inte vän med henne, fast jag har skickat en vänförfrågan och inte fått det accepterad! MWAHA! Därför ser jag hennes status ändå, men kan inte kommentera. Det här är hennes senaste status i nuläget:

Jessika Nilsson: jag gick hem istället. Och "glömde" uppsatserna på jobbet.

Alltså, OMG! Ifall min novell inte är rättad tills imorn så kommer jag attackera henne med det här. Hämnden blir ljuv. MWAHAHA!

Imwithyou

Har precis sett en sjukt vacker kortfilm på 30 minuter. Sådan otroligt gripande symbolism blandat med överväldigande känslor. Skulle du vara beredd att offra allt för den du älskar? Även ifall det fanns en liten obetydlig chans, skulle du ta den för att kunna rädda livet på den du älskar? Skulle du göra det? Jag sitter och ställer dessa frågor till mig själv, men jag vet att jag inte kan ge något bra svar eftersom jag aldrig har älskat någon på riktigt...

Men hur är det med dig själv? Älskar du någon? I sådana fall, vem? Någon i din familj? En partner? Vet du säkert att du "älskar" den personen och inte bara "gillar" den? Ordet älska har blivit ett sådant starkt ord nuförtiden. Det används nästan aldrig. Trots det så skriker jag det inombords ibland. "JAG ÄLSKAR DIG". Tyvärr så är det ingen närvarande i min hjärna som kan uppfatta budskapet, men dag kanske det blir så. En dag ska även Fredrik Andersson få reda på hur det känns att vara älskad. Observera att det är en hårfin skillnad mellan att VARA älskad och KÄNNA sig älskad. Förhoppningsvis så får jag uppleva båda på samma gång.

Vad tänker du själv? Jag tror att du är älskad av någon. Det måste du vara. Annars så kan jag älska dig ifall ingen annan gör det. Visst låter det bra? Det skulle kännas så befriande att säga dom orden. Även fast många påstår att det är uttjatat så skulle jag även vilja säga de orden. Fast inte nu. Inte än. Jag måste vänta. Det är inte så långt kvar, tiden går fort.

Snart försvinner jag igen.

Nya minnen

Imorse när jag kom till skolan så hände något speciellt. Efter att ha slängt in mina grejer i skåpet så går jag till mina vänner som sitter på en bänk i närheten. Jag säger inte så mycket, men jag visar med mitt kroppsspråk att jag ser att de är närvarande. Alla bänkplatser är upptagna så jag sätter vid väggen på motsatta sidan korridoren. Plötsligt ser jag någonting glimta till i skenet av lampan. Vad kan det vara?

Jag tar upp en nyckelringliknande grej. Den ligger där alldeles ensam och övergiven. Hur hamnade den på golvet? Vem har den tillhört? Att bara en sådan liten metallgrej kan väcka de frågorna och så många mer. Jag testar att ta på den på mitt pekfinger. Går inte alls. För stort. Då testar jag på mitt lillfinger och där passar den perfekt. Hela dagen sen dess så har jag gått och haft den runt mitt lillfinger.

Tekniskt sett så betyder en liten metallskitgrej ingenting, men symboliskt så betyder DEN HÄR metallringen allt. Det är en vana jag har, att bli fäst vid småsaker. Jag ser det som små tecken som ödet ger mig, men vad kan en liten metallringa betyda  isåfall? En dag kanske jag kan svara på den frågan. En dag kommer jag titta på metallringen och tänka att jag räddade den från att hampa i soporna. Jag räddade den från skiten och gav den ett bättre liv. Tänk ifall SAKER kunde berätta deras historia, vart dom hade varit, vilka människor dom hade träffat och så vidare...

Den här metallringen kan inte berätta något för mig, men den jag kan berätta för er något om den, vilket jag just har gjort. Tålamod och hopp. Är det dess historia? Imorgon så kommer den hamna på min hylla, där mycket skräp har samlats längst åren. Bara minnen. Så otroligt mycket minnen. Jag blir så lätt fäst vid småsaker.


VAD TROR DU HÄNDER EFTER DÖDEN?

Någon attackerade mig med frågan "VAD TROR DU HÄNDER EFTER DÖDEN?" på msn...

Självklart gjorde jag den personen tillfredställd, men det skulle vara roligare ifall jag fick en sådan fråga HÄR PÅ BLOGGEN. Då skulle jag kunna skriva ett trevligt inlägg om det som ni skulle få välja ifall ni skulle hata eller älska. Det är ju trots allt mina åsikter jag babblar på om, inte SANNINGEN även ifall jag gärna skulle vilja kalla det för sanningen. Så det är upp till er. Ifall DU frågar mig något djupt kan du förvänta dig ett djupt svar på minst 500 ord... Är inte det en tillfredsställande tanke? "Åh, undra vad Fredrik tycker om det här eller det där". Ni vet hur lättinspirerad jag kan bli av bara EN MENING.

Hoppas någon kommenterar nu, annars misslyckas själva syftet med det här inlägget...

Krossat glas

"Ditt drag".

Jag sitter där helt blixtstilla och försöker tänka ut min motståndares nästa drag. Jag vänder blicken emot honom. Det är Gregory House som sitter där. Samtidigt som jag spänner käken så granskar hans blåa ögon mig från topp till tå. Hans mörka hår med spår av grått i ger dig ett vist intryck, medans hans leende så enkelt fångar din charm. Låt dig dock inte luras av hans uppenbarelse. Innerst inne så är han en parasit, redo att sätta sig fast på dig, och utan tvekan styra dina innersta tankar. Han är en mästare på att manipulera.

"Har du fastnat igen, min gamle vän?"

Han ger ifrån sig ett flin medans han snurrar på sin käpp. Ur sin ficka tar han fram ett piller och sväljer det. Jag återgår till schackbrädet och flyttar min löpare 3 steg diagonalt. Till min fasa inser jag att löparen inte längre är en schackpjäs, utan att det är en av mina vänner. En skräck sprider sig i min kropp. Jag har inte råd att förlora någon av mina vänner!

"Ett förhastat drag av dig."

House skrattar. Han flyttar sin dam och slår ut min löpare, en av mina vänner. Jag har löparens desperata skrik efter hjälp innan han tystas av den svarta damen. Frustrationen tar ett iskallt grepp om mitt hjärta om kramar åt. Hur många av mina vänner är jag beredd att offra för att skydda min kung, och kunna slå min motståndare? Denna uppgift ter sig nästan omöjlig för mig. Är jag beredd att offra allt? Jag ser ned på alla mina bönder, som bara är marionetter i mitt spel. Dessa bönder betyder ingenting, de kan jag offra. Samtidigt ser jag ser på mina springare. Dessa ädla och starka vänner, är jag beredd att offra dem? Jag vet att de skulle göra vad som helst för att skydda mig, men hur ska jag någonsin kunna återgälda dem? Där står också mina torn, i all sin prakt. De viker inte åt vadsomhelst och de är stolta. De låter sig inte tillintetgöras så lätt, men ifall jag bad dem att offra sig? Självklart skulle de göra det, men är det värt det? Plötsligt ser jag en öppning. Med mitt torn så slår jag ut House´s springare. Jag ser hur det rycker till i hans mungipa, men sedan blir han stel i ansiktet igen.

"Det var oväntat från din sida, Fredrik."

Ett leende sprider sig på mitt ansikte och det stannar kvar en stund tills det bleknar bort. Mitt torn står därborta nära fiendes linjer och ler tillbaka åt mig. Jag visste att jag kunde lita på dig, min trogna vän. Samtidigt så ser jag ned på min kvarstående löpare. Det är en vän jag värderar väldigt högt och den här gången ska jag inte låta henne offras så lätt. Hon ler tillbaka åt mig. Jag ser även på min älskade dam. Hon som betyder så mycket för mig. Jag vet inte om jag kan offra henne för min egen skull. Kanske ifall hon offrade sig? Kanske det skulle kännas bättre? Jag får tårar i ögonen och sluter ögonen för att pressa tillbaka dem. När jag tittar upp så ser jag att House har flyttat fram en av sina pjäser. Ett svart och hotfullt torn står där. House ser inte lika självsäker ut längre. Fruktar han mig? Eller fruktar han det offer jag är beredd att göra för att överleva?

"Schack."

Paniken bryter ut och jag ser ned på brädet. Hans torn hotar min kung, mig själv. Jag har alltid varit den vita kungen så länge jag kan minnas. Jag ser runt och letar efter en lösning. DÄR! Jag flyttar fram en bonde, han går i fällan och väljer att slå ut den! Ha! Medans hans hotfulla torn står där så hoppar min springare fram och slår ut den! Sådär ja! Min dam ler åt mig, samtidigt som den återstående löparen lägger handen på min axel. Vi kan ta det här. Det är lugnt. I all min självsäkerhet så flyttar jag fram min dam i attackposition. Jag kan ta det här nu. Ingenting kan stoppa min dam. Precis efter jag har flyttat så flinar House till. Då hoppar det till i mitt hjärta. Vad har jag gjort?!

"Ett dåraktigt drag från din sida, Fredrik."

Jag ser hur hans löpare går långsamt framåt, ruta för ruta för att attackera min älskade dam. Hon skriker i all sin ångest när hon ser den antågande löparen med död i sinnet. Utan barmhärtighet så stöter löparen damen åt sidan och jag ser hennes sista ansiktsuttryck innan hon splittras i tusen bitar. Krossat glas. Ångesten sköljer över mig som en våg. House sitter där och gapskrattar och jag känner mig så fruktansvärt sårbar. Min älskade dam är borta och det finns bara ytterst få bönder kvar att offra för att kunna få tillbaka henne. Jag måste spela smart nu. Jag måste skärpa mig. Efter flera djupa andetag så flyttar jag fram en pjäs och spelet är igång igen. Jag får aldrig ge upp.

Aldrig.

Deadline

Okej... Måste skriva minst TUSEN ord nu annars är jag körd på naturkunskapen. Eftersom min planering suger så brukar det sluta med att jag sitter sista dagen och gör det som ska göras. Jag har börjat lite nu, men naturligtvis så kunde jag inte låta bli att blogga om det. Det här är ju min tillflyktsort från verkligheten! Känns som om jag inte behöver oroa mig för någonting här, visst låter det bra?

Skulle gärna sitta här och skriva av alla mina tunga tankar, men jag väntar helst med det tills naturkunskapen är färdig och inskickad. Det är faktiskt så att jag vill kunna sova med gott samvete idag, tro det eller ej. Nu måste jag dock ta tag i det här och skriva klart det någon gång! TAGGA NU!

SJU MÅNADER

OJOJ, idag så fyller min blogg 7 månader. Alltså, kom igen, SJU MÅNADER? Det är ju sjukt mycket, har tiden verkligen gått så fort? Saker som hände i början på ettan kan jag säga hände för MER än ett HALVÅR SEN. Helt galet.

Sju månader av djuphet? Orkar jag sju månader till? Jag gör nog inte så mycket annat på fritiden än att blogga... Det är först nu på senaste tiden som jag har gått in stenhårt för det också. Det beror nog främst på PRESTATIONSÅNGESTEN som jag upplever varje dag. Som tur är så bidrar den till att jag faktiskt producerar någonting. Så länge jag får ett visst antal besökare så är jag glad!

En annan sak som gör mig ÄNNU gladare är KOMMENTARER så jag känner att jag får lite respons. Sitt inte inne med alla dina tankar, dela med dig! Nu ska jag inte sitta här och tigga kommentarer mer, utan ska försöka få mig lite sömn... Det blir en jobbig dag imorn.

Adios

När lyckan anländer

F: Allting tar slut.

L: Där något gammalt slutar börjar något nytt.

F: Jag är inte rädd.

L: Våga vara rädd.

F: Leo då?

L: Han är opålitlig.

F: Du känner det? Eller hur? Hur din makt försvagas?

L: Dåre. Ditt fall blir ditt eget fördärv.

F: När Leo kommer så försvinner du.

L: Jag kommer tillbaka. Alltid.

Du är borta.

Idag när jag satt på bussen så var det en grej som slog mig. Det här med saknad. HUr funkar det egentligen? Då när jag sitter inne i mina djupaste tankar så åker jag förbi minnesplatsen av den där tjejen som dog i Älvkarleby. Det sitter någon slags lykta där som minnesmärke nu. Jag förstår att föräldrarna måste ha varit där varje dag när hon hade dött nyligen. Varit där och tänt ett ljus för henne, som så många andra gjorde. Det intressanta är när de börjar sluta åka till den platsen, för de måste de väl göra? De kan inte sitta och åka till den platsen varje dag i resten av sina liv, så när kommer den första dagen då de slutar besöka den?

I början när vi skildes (inte död, tack gode gud) åt så tyckte jag att det var så fruktansvärt jobbigt. Det kändes nästan som du hade dött, eftersom jag inte på något sätt kunde kontakta dig. Så dagen efter att du hade försvunnit så skrev jag KONSTANT om dig. Min dag började med dig och min dag slutade med dig. Jag kände att jag behövde lasta av mig alla dessa tankar, men det fanns inte tillräckligt med plats någonstans. I två veckor var det riktigt intensivt, men nu känner jag inte samma ångest. Självklart så saknar jag dig fortfarande, men det gör inte lika ont.

Är det så det känns när man förlorar någon man älskar? Besöker man deras grav/minnesplats tills man inte saknar dom lika mycket? Saknar man dom mindre bara för att det har gått så lång tid? Jag tror inte att man gör det, jag tror bara att det blir lättare med tiden. Självklart låter det väldigt klyschigt, men jag tror att glömskan förtär allt. Den dagen de slutade besöka minnesplatsen och den dagen jag slutade skriva så tog vi ett nytt steg i fasen förändring. Vi är inte längre lika beroende av den personen som så hastigt lämnat oss.

Men fortfarande så försvinner inte alla frågor i mitt huvud. De försvinner aldrig och sinom tid så kommer jag får svar på dom. Kom bara ihåg att själva FRÅGAN är viktigare än svaret, annars hade vi aldrig tagit oss hit.

Beauty

Du tror att du är så jävla speciell.
Du tror att du är så jävla vacker.
Du tror att du är så jävla smart.

Och det är du också, allt det där. Jag skulle älska att se dig falla. Jag skulle älska att se en sådan stark person som dig falla, för de starkaste personerna faller hårdast. Ingen kan begära av dig det som jag nu begär. Det skulle vara själviskt. Det skulle vara ganska patetiskt, men jag undrar bara ifall du alltid har varit gjord av sten? Har du alltid varit såhär iskall? Ifall inte, när ska du bli hel igen?

Jag vill bara kunna hjälpa dig. Jag vill att du ska vara svag inför mig, precis som jag är svag inför dig. Du behöver inte alltid vara stark, att alltid vara stark är påfrestande för själen. Var lite svag med mig. Låt frustrationen och ångesten rinna av dig som vatten. Du är ju trots allt med mig. Fick du samma känsla som mig nu? En känsla av trygghet? När vi sitter där och ser in i varandras ögon, känner du samma sak som jag då? Får du också välbehagliga rysningar längs ryggraden när jag viskar ditt namn? Tillsammans så skapar vi det sista sinnesintrycket, som inte exsisterar. Där två tankar blir ett medvetande. Termen "Du och Jag" upphör att exsistera och en ny term föds. "Vi". Aldrig mer ska VI känna oss ensamma, aldrig mer ska VI vandra själva. Du finns ju där inom mig, finns jag samtidigt inom dig? För ifall vi är känslomässigt nära varandra så spelar det ingen roll hur långt ifrån varandra vi är?

Så många frågor som virvlar runt som vågor på mitt hav. Du bara hoppar i vågorna och skrattar. Du ropar efter Leo, men ingen svarar. Gå bara inte. Du har inte kommit fel. Leo kommer snart. Vänta lite bara.

Väntan blir till längtan, längtan blir till saknad, saknad blir till ångest, ångest blir till smärta. Efter allt det där kommer glömskan som en befrielse. Jag låter den skölja över mig, sedan blir all tyst.

Tystnad.

Tralala

Känner mig lite bättre nu. Har käkat massa mat och då blir det genast bättre! Magen är människans bästa vän, eller iallafall min. Nu ska jag sitta och lyssna på Muse jättehögt och drömma mig bort med ett leende på läpparna.

Poff.

Gör något vettigt

Vart tar alla tankar vägen? För dig som tänker dom men aldrig bevarar dom. Vissa försvinner, andra stannar kvar en längre tid. Varför är det så? Kanske är det så att vissa tankar har en större inverkan på en själv. Idag så känner jag att jag har miljoner tankar inom mig, men det känns som om dom går förlorade hela tiden. När jag tänker efter så har jag ju så många att prata med, dock inte just nu. Då tänker jag på er som inte har någon att prata med. Hur gör ni? Blir ni inte galna av det? Hur kan ni vara så iskalla?

Går alla era tankar förlorade? I sådana fall så tycker jag synd om er. Det ska inte behöva vara så. Visst, det är mycket som inte borde vara som det är, men jag tycker synd om er som inte kan dela med er av era tankar. Fast å andra sidan så kanske det bara är jag som är i sådant stort behov av det. Ifall ni har sett alla inlägg idag så förstår vad jag menar. JAG KOKAR. Ta det som ni vill, men det finns en enkel lösning på alla mina "problem".

Det är att sysselsätta sig med någonting. Då slipper man tänka lika mycket och man kan fokusera på annat. Kanske är det vad ni göra? Jag sitter här och har för mycket tid att tänka. Jag behöver GÖRA NÅGONTING, men jag orkar inte göra NÅGONTING. Ser ni hur ironiskt det är? Jag är liksom fast i mig själv på det sättet. Bah. Jag kan inte heller tvinga er att vara där hela tiden när jag BEHÖVER er. Just nu så känner jag mig besegrad. Jag erkänner att jag är en människa som är beroende av andra människor. Jag vill inte vara en människa, jag vill vara en tanke eller en känsla. Det skulle passa mig så mycket bättre. Slippa alla onödiga moment i livet, visst låter det skönt? Inte? Nähä.

Jag som trodde jag inte var ensam om det. Bah.

Confusion

"Och medans jag pratar om mina låtsaskompisar, vad tänker du då? Vad tror du egentligen om mig? Att jag är psykiskt störd? Att jag behöver hjälp? Ånej... Vad jag egentligen behöver är en ny känsla som du kan bidra med. Du lämnade mig ju så hastigt, du lämnade mig ensam med mig själv och det är det värsta straffet jag har fått i hela mitt liv, men jag kan ta det. Jag kan acceptera det, för jag har lärt mig många nya saker under resan. Den resa vars mål närmar sig för varje dag. Schhh, nu kommer han. Leo göm dig."

"Varför händer det ingenting? Allt står stilla. Jag får inte sabba det här nu, för mycket står på spel. Medans han står där och skrattar så är jag så vilsen. Ingen förstår och det är inte meningen att någon ska förstå för då skulle jag vara förlorad. TÄNK IFALL NÅGON KUNDE SÄGA VAD SOM VAR FEL? Nej, jag kan inte begära det av någon, sitt där tyst och säg inte ett ord. Imorgon är en bra dag och jag önskar att jag kunde säga detsamma"

"Jag vet att du tycker att jag är jobbig som bara babblar på och tänker för mycket, men det är väl det som är det enda jag är bra på? Att bara låta allting flöda? Du behöver inte ta till dig någonting från det här när regnet träffar fönstret. För det är inte meningen att det ska finnas någonting att ta sig till. FÖRVIRRADE TANKAR MIN VÄN. Inte bara förvirrade. Galna. Hysteriska. Frustrationen tar över. Meningslösheten får en mening. Ser du den lilla lågan där? Hur den brinner för sitt liv? Den vet också att livet är en nedräkning. Snart kommer lovet, den vila som jag behöver för nu känner jag att min hjärna kokar över."

L: Varför gör du det här?

F: För det finns inte längre något att förlora.

L: Du är instabil.

Älska dig själv

En intressant morgon. Egentligen så började den klockan sex hos Jakob. Efter ha sovit 1,5 timme i mina short och min tjocktröja så var jag väldigt ivrig att få komma hem och sova. Då ringde mamma och frågade om jag ville ha skjuts hem. JAAAAAAA! Efter det så kom jag och sov sju välbehövliga timmar.>

Då när på morgon när jag vaknar hemma, efter en dusch så frågar pappa mig om jag vill läsa den boken som han håller upp. "Älska dig själv" heter den. PANG så tar min hjärna attackposition. Han säger att han har läst den själv och att den var rätt underhållande. JAHA? Så det var inte för min skull som du köpte boken från första början? Vad tar han mig för? En idiot? Iallafall så ber jag i snäll och lugn ton att han kan stoppa upp boken i stjärten och lämna mig ifred.

Jag har ju flera gånger förklarat här att jag älskar mig själv, MEN hatar mitt liv. Därför så borde jag inte behöva läsa en bok med den där förolämpande titeln. Eller? Nej, här är en lista på vad som skulle få mig lycklig. Observera att dom inte kommer i någon speciell order, utan bara vad som ploppar upp i min hjärna.

  • Brynäs vinner SM guld
  • Vara snygg
  • Vara duktig i skolan
  • Träna mera
  • Skaffa tjej(en)
  • Nya avsnitt av House
  • En resa till Thailand
  • Tågluffa med dig
  • Skaffa lägenhet
  • Vara mer social
  • Sommar

Jaa, det är nog vad jag kommer på nu. Känner mig rätt patetiskt (jaa det är mitt favoritord) av att bara göra en sådan här lista. MEN SÅ ÄR DET. Du kanske också borde göra en lista ifall du sitter i samma skit som mig. Eller låter det för främmande? Jag vet inte, det är upp till dig. Nu ska jag försöka jobba lite naturkunskap eftersom jag har förlorat EN HEL TIMME idag. Oerhört frustrerande. Hejdå.

Fantasivärld

Fredrik: undra hur många andra som sitter själva ikväll... en oskyldig lördagskväll som denna.

Frans: tror alla gör det ibland


Åh, men ingen väljer att visa det. Ingen vill framstå som ensam och misslyckad. Eller? Nej, tänkte väl det. Så gör något annorlunda och skrik ut din frustration. Skrik med mig, och tillsammans så skriker åt vi den här patetiska världen som vi patetiskt nog lever i. Visst låter det rätt? Inte? Då får vi låtsas att vi är lyckliga istället. Kom och ta min hand så lägger vi oss i gräset och stirrar upp mot den klarblåa himlen som bara finns i mitt huvud. Sedan så kysser vi varandra som man bara kan göra i mina fantasifulla drömmar. Tillsammans så är vi lyckliga i den värld som jag så försiktigt och varligt har skapat. Den värld som inte existerar utanför mina pannben, den värld som ni tvivlare föraktar, den värld som jag hatar att älska och som jag älskar att hata.

Vill du vara med i min värld och låtsas? Kom och ta min hand så försvinner vi ett tag, försvinner i min värld och låtsas lite. Visst låter det vackert? Inte? Sitt och grina i din verkliga värld då. Mig kvittar det. Fast nej, nu börjar jag bli fast igen. Fast i det som inte finns, i det som inte existerar. Snälla, gör inget som jag hade gjort. Försvinn. Bort från min fantasivärld. Du förintar den med det massförstörelsevapen som du kallar sanning. Sluta. Försvinn.

Jag förtjänar inte det här.

En hes viskning

Får massa patetiska skuldkänslor nu. När "alla" andra pratar om hur kul dom har. Visst låter det patetiskt att sitta och tycka synd om sig själv för att man inte gör något roligt? Men sådan är jag, och när någon visar hur jag skulle kunna ändra på det så säger jag bara nej. "Nej, det går inte" eller "Nej, jag orkar inte". Varför har jag blivit en sådan sjukt tråkig människa? Jag har inte alltid varit såhär. En gång så hade jag sagt "JA ABSOLUT" så fort jag fick chansen till någonting, men inte nu längre.

Snart så kommer jag växa fast där jag sitter och vad kan jag göra åt det? Är positivt tänkande det första steget? Jag vet inte längre, allt sådant där känns så främmande nuförtiden och jag har blivit en främling för mig själv. Jag vet inte längre vad jag gillar att göra, jag vet bara vad jag hatar. Det är så lätt att hata, för man kan göra det i sådana stora skalor utan att någon egentligen märker det. Jaa, pessimisten får ut sitt budskap ännu en gång. ÅNGEST.

Så vad gör jag för att klara av den här ...tomheten? Jo, jag ljuger för mig själv och ni ska veta att jag är grymt duktig på det. Varenda liten lögn sväljer jag hel och lever på. Visst är det patetiskt? Sitter nästan och skrattar åt mig själv och den ironi som jag har fastnat i. Men jag tänker inte be dig hjälpa mig ur den skiten, du kan bara peka ut vägen, den väg som JAG måste kämpa mig igenom. Du kan inte dela bördan, bara hjälpa mig på rätt väg och stötta mig. Det är väl ändå inte för lite begärt?

För allt jag begär är bara en vänlig blick. Uppmuntrande ord. En hes viskning om varför det här händer. Varför jag låter det hända. Jag ber och bönar inte om din hjälp, inte heller om det medlidande. Skänk mig bara en tanke när du känner dig ensam. Slå bort dessa skuldkänslor ur mina tankar så ska vi kunna resonera om hur det egentligen ligger till. Bara några uppmuntrande ord. Snälla, jag begär inte mer.

Viska tyst så ingen annan hör, bara så jag hör. Schhh...

Schhh...

F: Det här betyder så mycket för mig.

R (I min fantasi): Då gör vi det.

Känslan kör över mig.

F: Jag måste skriva något smart ikväll.

L: Fokusera mer på att skriva vad du känner.

Jag älskar dig.

F: Jag orkar inte mer.

L: Lägg dig ner och dö då.

Tystnad.


Woody-Syndromet

Det är samtidigt den där känslan av Woody som jag får. Nu kanske du tycker att det blev för mycket Toy Story-metaforer, men den filmen har ett sånt pass vackert budskap och så verklighetstrogna karaktärer. Ifall du inte har sett Toy Story på länge, så gör det igen. Jag älskar dom filmerna.

Men för att gå tillbaka till Woody. Jag är favoritleksaken och alla ser upp till mig. Jag är älskad av alla, men sedan kommer det en nykomling i min värld. Buzz Lightyear tar uppmärksamheten från mig, och jag känner mig ensam och övergiven. Jag får känslan att jag inte duger för de andra längre, för Buzz är så mycket bättre på allt än mig. Ingen vill ha mig längre. Även fast det inte är Buzz´s syfte så gör han det omedvetet. För varje ord han säger så känner jag mig sämre och sämre. Jag trodde att jag var speciell för någon, men det fanns tydligen någon som var bättre än mig. Buzz är Andys nya favoritleksak nu. Jag är bortglömd.

En bortglömd leksak.


Trettontjugi

Det är just den här känslan av samhörighet. Den känslan fick jag känna igår och det kändes så konstigt... Det bara bubblar i magen av... jag vet inte, lycka? Innan jag träffade dig igår så var jag helt tom, sedan kom du och fyllde mig. Jag behövde det verkligen och nu ska jag använda mig av det tills jag blir tom igen. För ja, tom kommer jag bli igen och då behöver jag dig och dina tankar. Sådan är jag. Så otroligt lättinspirerad av andra.

Igår insåg jag vad jag hade skapat. En plats där människor som mig kan samlas. Jag kan möta nya människor utan att behöva gå utanför min dörr. De här människorna kan dyka i mina djupaste tankar utan att ens prata med mig. Det är vad jag älskar med min blogg och andra bloggar överhuvudtaget. Igår träffade jag underbara människor som jag aldrig hade träffat annars.

Eller? Men då hade det varit under andra förhållanden. Då hade ni bara sett mitt skal. Inte de djupaste tankarna som jag väljer att dela med mig av här. Vad föredrar du? Självklart är ju en blandning det bästa. Jag är inte alltid så här djup. Jag har många andra egenskaper, men som är svåra att visa just här på bloggen. Vi kanske träffas någon dag du och jag, under andra förhållanden. Försök då att se djupare, bortom alla skyddsmurar, så ska jag göra samma sak.

Termen "Du och jag" slutar exsiterar och istället föds en annan.

"Vi".

INFORMATION

För er som inte har haft möjlighet att prata med mig live, så finns den nu! Ifall ni trycker på den där snygga bilden till vänster så får ni min MSN vilket kan göra min dag lite intressantare. Tack för att ni läser min deepshit blogg.

Buzz Lightyear

Och det enda som rinne igenom mitt huvud är negativa tankar. Som vanligt då? Men idag så har jag utsatt mig själv för ganska mycket hemskheter om jag får säga det själv. Det är då inga fysiska åkommer, bara jobbiga val. Skulle jag berätta hela sanningen så skulle ni höja ögonbrynet, så jag väljer att inte göra det. Bara för vissa. Mina favoritpersoner, som jag kan prata om allt med. Det låter väl ändå bra?

Jag önskar att jag kunde prata med alla er som jag inte känner. Du som läser det här nu, varför pratar vi inte istället? Är du rädd att det skulle sabba din bild av mig? Anonyma människor som smyger som skuggor i mina tankar, i mitt hav. Varför kan vi inte prata? Det här är den andra fredagskvällen i rad som jag spenderar ensam, delvis för att jag inte mått så bra. Ska vi prata om det? Du och jag? Angående mitt välmående så finns det antingen väldigt mycket, eller ingenting alls att prata om. Det beror på hur du vill lägga upp det. Jag diskuterar hellre dina problem och finner en lösning. Det låter väl bra?

Det är då jag känner mig som Buzz Lightyear i Toy Story. Jag trodde att jag var speciell, jag trodde att jag hade en meningen med livet, men jag var inte speciell. Jag var aldrig speciell. Jag var aldrig någon Space-Ranger utan bara en vanlig leksak som finns i miljoner exemplar. Jag trodde att jag betydde någonting för någon och det är först i slutändan som Woody berättar det för mig. Han säger att det inte finns något viktigare än att vara en liten pojkes leksak. Det är först då som jag inser att jag har varit speciell hela tiden, men inte speciell världsomfattande. Jag kommer inte rädda att världen, men jag kan förbättra världen genom att bli lekt med. Så du som sitter där och funderar över detta inlägg, lek med mig. Jag behöver bli lekt med, för det är mitt syfte.

Jag vill vara speciell för dig, inte för mängden.


Brännpunkt: Våldtäkt (2)

Respekt, medlidande, empati... Och så vidare.

Blev många hårda ord när jag rörde om i getingboet, men tro mig. Jag är inte så elak som jag skulle vilja vara. Jag är inte heller så snäll som jag vill vara. Jämt när jag går på stan så ser jag hur den där gubben sitter och trummar och tigger pengar. Varför gör inte jag en insats? Varför går inte jag och bara ger en lite pengar? När jag var liten så ville jag jämt ge jättemycket pengar till fattiga, men jag har tänkt om nu.

Vad är det dom egentligen behöver? JO, ett jobb. Ett hus. Kan jag ge dom det? Nej. Jag kan bara ge dom en tjuga så dom kan köpa två cheeseburgare på mcdonalds för att slippa gå hungrig den dagen. Är det en ädel insats av mig? Jag vet inte längre. Det går att förändra världen, men det första steget är inte cheeseburgare, nej det är någonting annat. Det första man behöver i steget till förändring är en idé. Jag har ingen idé, därför så kan jag inte hjälpa den där mannen som sitter och trummar. Kanske han kommer sitta där och trumma i resten av sitt liv tills någon kreativ människa kommer upp med en idé till honom, eller så får han sitta där och dö en långsam utdragen död. Åh jag önskar att jag kunde rädda världen, men jag är ingen hjälte och det vet ni redan.

I det verkliga livet är det så svårt att urskilja gott och ont, eftersom det egentligen inte finns något rätt och fel. Det finns bara massa åsikter och åsiker är farliga. Det är därför jag inte beblandar mig i saker som inte angår mig, delvis våldtäker, mord och sånt skit. Ifall jag väljer en sida så kan jag inte byta utan att bli en förrädare. Alla ni som pratar om att ta ställning, varför det? Varför inte sitta i skuggorna och se på hur båda sidor förgör varandra, medans vi sitter där i all vår neutralitet? Det spelar inte någon roll vem som blev våldtagen och varför. Det enda som spelade roll var att det HÄNDE. Så VARFÖR hände det? Det är lätt att skylla på testosteronet, men jag tror inte att det är vad det handlar om. VI lät det hände, VI SAMHÄLLET LÄT DET HÄNDA. Och det händer hela tiden. Den där killen som du möter i korridoren, han som är lite konstig, han som du kan skämta om på lunchen. Tänk ifall han blivit våldtagen? Skulle du bry dig mer då?

Det är det som jag finner så otroligt patetiskt med våldtäktstemat. Det kanske var en tjej som ingen gillade, en tjej som alla hade något emot, en tjej som var otrevlig mot allt och alla. Plötsligt blir hon våldtagen, och det är DÅ alla börjar bry sig. Ni som tycker att jag är dum i huvudet för att jag inte bryr mig, ni som tycker att mina argument inte håller. Till er så säger jag att börja bry er om dessa människor INNAN de blir våldtagna. Skratta inte åt dom på lunchen, utan sätt er bredvid dom och skratta med dom, inte ÅT dom. Om ni är beredd att göra det, om världen är beredd att göra det, då, först då och bara då så ska jag visa lite fejkat medlidande för att tillfredsställa folkmassorna.

En dag kanske det är jag som sitter där och trummar. Mina händer stelnar i minusgraderna när jag sitter där på torget. Men jag kommer aldrig att bli den personen, för den personen som sitter där och trummar förväntar att ni ska bry er. Jag kräver ingenting av er, inte ens medlidande. Jag kommer inte sitta där och trumma för då har jag valt att frysa ihjäl istället. Aldrig tänker jag komma krälande och be om ditt medlidande, aldrig.

Visst känns det befriande?

Brännpunkt: Våldtäkt

Såg just en grupp på facebook för en 14-årig Linnea som blev våldtagen och killen typ hyllades. Ni vet säkert vad jag pratar om så jag tänker inte göra någon invecklad förklaring.

Det är vid sådana här tillfällen som jag håller mig neutral. Nu kanske du sitter och tänker: "VARFÖR I HELVETE SKULLE FREDRIK GÖRA DET? NU HAR JAG TAPPAT MITT FÖRTROENDE FÖR HONOM." Men det handlar inte om det, det handlar om att jag hatar åsikter. I sådana här grova brott som våldtäkt så är det VÄLDIGT mycket känslor inblandade, och de känslorna förstör själva syftet med "rätt" och "fel". Finns det rätt och fel eller finns det bara åsikter? Folk kan inte förvänta sig att jag ska komma som en utomstående person och TA NÅGOT PARTI bara för att det är synd om en tjej? Precis i fallet med "Engla". Varför ska jag bry mig? Det har inte ett dugg att göra med mitt liv. Och vad spelar det för roll ifall jag säger att "det är synd om henne"

Jo mina kära läsare, det ska jag tala om för er. Den enda skillnaden med att jag säger den meningen är att samhället accepterar mig som en socialt kompetent individ. Ifall jag däremot inte skulle bry mig så blir jag kallad grym,iskall eller bara dum i huvudet. Varför då? Varför ska jag låtsas tycka synd om någon som jag aldrig har träffat, någon som jag förmodligen aldrig kommer träffa? VARFÖR begär samhället det här av mig? Helt enkelt för att man "ska" tycka synd om vissa personer ibland. Jag tycker det är patetiskt. Själva idén med att tycka synd om folk. Skulle du vilja att folk tyckte synd om dig? Försök att föreställa dig situationen där du har blivit våldtagen. Alla dessa patetiska människor som du inte känner kommer och säger att de tycker synd om dig. Vaddå, gör det så att våldtäkten slutar existera? Tar det tillbaka alla händelser? Nej. Det gör inte ett skit, de bara visar att de låtsas bry sig. Visst är samhället lustigt uppbyggt?

Men för att återgå till Linnea 14 år, tycker inte ni att det är ganska annorlunda att en 14-åring vågar gå och anmäla en våldtäkt sådär helt själv? För SJÄLV var hon, här citerar jag från facebook gruppen:

"Ett par dagar efter att Linnea polisanmält började rykten att cirkulera. Ingen trodde på henne. Linneas skolkompisar tog ställning för killen, och hon stod ensam. På skolavslutningen möttes pojken med jubel. Samma kväll våldtog han en flicka till."

Så hon vågade gå ensam till polisen , helt övergiven och göra en anmälan? Det är ganska starkt, men det känns som vi målar upp fel slags hjälte här. Var hon verkligen HELT ensam? Jag önskar att jag kunde svara på det, för då hade det här inlägget blivit intressantare... En annan grej är att ingen trodde henne. Nähä? Vad för slags kompisar var det? Dom kanske inte var värda så mycket trots allt? Som den här facebook beskriver det, pojken möttes med ljubel på skolavslutningen. Varför då?

Det skulle ha kunnat varit DU som stod där och klappade händerna. Eller är alla sadistiska svin där Linnea kom ifrån? Var verkligen alla så grymma? Tyvärr så kan jag inte ge dig svaren, bara ställa frågorna. Hade DU stått där och jublat ifall den där pojken var din bästa kompis? Hade du stöttat honom eller hade du övergivit honom för att stötta en människa du aldrig känt? Vad hade du gjort egentligen? Bara du kan svara på det. Det som bidrog till att han våldtog en flicka var på grund av dig. DU stod där och klappade händerna, DU stod där och jublade. Det var den uppmuntran den här killen behövde. Han behövde bara din support som vän. Du ser, genom att bara vara en vän kan du bidra till våldtäker.

Så se det hur min synvinkel. Att tycka synd om människor hjälper ingen, allra minst den personen. Om du verkligen hatar våldtäkter och allt sånt, se till att stå vid dina vänners sida från början. Sedan kommer det inet så självklara valet som du kanske kommer att stå inför. Vad ska du välja?

Ett våldtäktsoffer eller din bästa kompis som våltdagit?

Valet är ditt.

Morgan Freeman och Gud

Efter ha snabbtittat igenom Oscargalan (Ja, jag är medveten att den sändes för typ 3 veckor sedan) så känner jag mig lite mer filmnörd än innan jag kollade. Ser VERKLIGEN fram emot mitt individuella val på höstterminen i 2an, som är just filmkunskap! Är man dödligt intresserad så är man! Mitt andra individuella val är också ganska intressant. Det är Naturvetenskaplig världsbild - meningen med livet. Det långa namnet på en kurs menar att de INTE utgår ifrån att gud skapade världen och att livet går ut på att inte synda.

Det är just det passar mig perfekt. Sitta och prata om livet utan att låtsas om att någon sitter däruppe på ett moln och stirrar surt på mig. Är jag en tvättäkta ateist? Nej, men jag önskar nästan att jag vore det. Kan iallafall inte påstå att jag är kristen. Vad innebär det egentligen att vara kristen dessa dagar, jämfört med för 50 år sen? Det är en fråga jag ofta ställer mig själv, VART ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG?

Men jag ska inte sitta här och smutskasta religion... Det spar jag till en annan gång, MWAHAHA! Någon gång så ska ni få höra min livsåskådning, vilket kan te sig ganska intressant, eftersom jag är en deepshit-människa. Skulle kunna sitta och prata om det i evigheter, men det är saker som måste göras nu. Tänker fan inte sitta som en desperat idiot på SÖNDAGKVÄLL och skriva mina uppsatser... Nej, måste ta tag i det nu, så jag får någonting gjort.

Blandade tankar

Åh kära du, jag känner igen den där känslan av falskhet, följd av besvikelse.

Visst är det ironiskt? Skillnaden mellan hat och kärlek är ganska liten. Det är bara att byta något ord.

Jag älskar ditt leende/Jag hatar ditt leende.
Jag älskar dina tankar/Jag hatar dina tankar.
Jag älskar dina ögon/Jag hatar dina ögon.

och så vidare...

Grejen är att... Jag har aldrig älskat eller hatat någon som PERSON. Skillnaden är den att det är några som har varit nära. Det finns dock en övervägande skillnad, vilket är att det är mycket lättare att hata än att älska. Hur tänker jag då? Jo, det är så lätt att se alla människors brister, se ned på deras problem och tala om för dom hur sorgligt det egentligen är att dom framstår så patetiska. Visst låter det där med hat lätt? Det är ganska kul också tills det vänds TILLBAKA mot dig. Kärlek har också samma slutskede, där den vänds TILLBAKA mot dig. Eller så gör det inte det. Då suger det att älska.

Finns det inget mellanläge? Jo, det finns säkert en gråzon där alla simmar runt och krockar med varandra, sen förflyttas ens tankar närmare kärlek eller hat. Det beror helt på vem man krockar med i gråzonen. Åh jag önskar att vi kunde sudda ut alla dessa gränser och bara göra som vi ville. Visst låter det bra? En värld utan kärlek och hat? Eller låter det som en tråkig värld? En värld utan känslor? Det är upp till dig.

FÖR VISST, både kärlek och hat gör ont, vilket betyder att det kan vara negativa tillstånd. En viktig grej är att hat aldrig kan sätta dig i ett positivt tillstånd en längre tid. Ifall du bara fortsätter att hata så kommer du tillslut till en punkt där du hatar hela världen och allra mest dig själv. Låter det som ett livsideal att sträva efter? Nej jag vet, men sitt inte heller och låten världen mata dig med skit. Spotta ut det i ansiktet på dom och se hur dom torkar bort det ur ansiktet. Ta aldrig skit ifrån någon. Du är värd så mycket mer. tänk på det.

Vi har inte så mycket gemensamt längre...

Det absolut värsta i hela världen som någon kan säga till dig.

"Vi har inte så mycket gemensamt längre..."

Syftar först och främst inte bara på kassa kärleksförhållanden, däremot vänskapsförhållanden. Har du glidit isär från någon du älskar eller någon du tycker om? Visst är det en okontrollerbar känsla? Man ser hur sprickan bara växer och växer, men man tänker inte så mycket på det , för det går så pass långsamt. När du tittar igen så ser du att det har uppstått en klyfta mellan er, där då står inför ett ultimatum: Välj vilken sida du ska stanna på, för du kan inte välja båda sidor om sprickan. Den sida du väljer kommer du få leva på ett tag, kanske resten av ditt liv.

Det är då du kan få höra är den absolut värsta meningen i hela världen. "Vi har inte så mycket gemensamt längre". Vad gör man då? Ska man kasta sig i sprickan mellan de båda plattorna som man slits emellan? VILKET VAL! Det är ju även våra val som avgör vilka vi är, så du kanske gör ett val för livet trots allt. Inte just vänval, men val på vem du är. Vem är du egentligen? VARFÖR GÖR DU DET HÄR?

Med tusen frågor dansande i huvudet så fokusera på en sak. Vem du är. Inte vem dina kompisar gör dig till, inte vem dina fiender gör dig till. Utan vem du är för dig själv. Jag tycker det är viktigt. Var inte rädd för världens värsta mening, för den visar bara att du har förändrats. Till det positiva eller negativa? Åter igen.

Du bestämmer.

Glömska

Det är först när man står och stirrar på avgrunden som man verkligen förstår hur långt man kan falla. Du sluter ögonen medans du släpper kontrollen och låter dig uppslukas av glömskan. Det är bara så skönt att som en droppe låta sig dras ned i den strömmen.

Kommer du ihåg den där känslan vi brukade ha? Skämten vi brukade skratta åt? En efter en så har de fallit ner i glömskans våldsamma flod, precis som du har. Du lät dig själv dränkas i glömska och du bad mig göra detsamma, men jag vågade inte. Jag vågar inte glömma allt vi hade, alla minnen klamrar sig fast som droppar vid en gren, men tillslut faller de ned i glömskans flod. En efter en. Minnena var allt jag hade, så vad är jag nu? Jag känner mig naken och ärrad, sår som inte tiden kan läka. Bara glömska. Du säger att det går över, men jag vågar inte tro på det. Du säger att det blir lättare, men jag tvivlar.

Så jag blundar medans jag släpper kontrollen och låter mig falla och uppslukas av glömskan. Pessimisten skriker som besatt, men det blir han sista skrik. Nu ska du och jag bada i glömska. Bara du och jag. Pessimisten är död, länge leve pessimisten.

Private Lives

Har just suttit och plöjt igenom mina två episoder av House, och det senaste avsnittet var så sjukt inspirerande. Det handlade om en bloggare och hennes problem. Det där var en lam beskrivning, men det var ett oerhört vackert budskap.

För det första, kan man känna någon bättre genom en blogg än i verkligheten? I verkligenheten så är det alla sinnesintryck som styr, syn,lukt, etc... Men ansikten och alla de andra sinnesintrycken kan vara vilseledande. Kanske kan man känna en person bättre genom att läsa dennes blogg? För där delar man med sig av alla sina tankar, alla tankar som annars går förlorade. Underskatta inte dina tankar, för det är dina tankar. Låt inte de gå förlorade. Jag har några vänner som jag har känt jättelänge, men ändå så kan jag inte veta vad som rör i deras huvud nu, förutom när de berättar för mig. Tänk på vad mycket du och alla andra som inte bloggar sitter inne med. All smärta, alla tankar som du tänker när du är ensam. Vart tar de vägen?

För det andra, kan man bli kär i någon genom en blogg? Vad är det du blir kär i verkligheten? Någons utseende? Viljan att vilja vara så nära den personen som det går? Dessa saker är bekanta för mig. Jag vet att vissa har lättare att bli kära än andra, men vad blir du kär i egentligen? Kan det inte vara så att man kan bli mer kär i en person genom att läsa dennes blogg, att vandra rätt in i dennes tankar och inse, att man själv tänker dessa tankar. Jag behöver dock påpeka, att det kan vara underbart att se in i en annan människas ögon, en som man älskar. Alla dessa tankar som går förlorade. Vart tar de vägen? T.o.m jag som bloggar väldigt mycket om mina tankar, trots att jag gör det så har jag tankar som går förlorade. Jag sitter nu inte och tvingar er att börja blogga, utan att försöka uttrycka era tankar på ett papper eller på datorn. Jag tror att alla behöver det, för vi tänker alla tankar. Det spelar ingen roll hur viktiga eller smarta dom är, bara att det är DINA tankar.

Jag har tagit del av folks tankar online. Jag har blivit kär i människor online med att läsa deras bloggar. Gör det mig konstig för att jag blir kär i folks tankar? Vad är det egentligen att vara kär? Det är den frågan alla tvivlare måste ställa sig först. Det går så länge man hoppas, så länge man tror. Sluta inte tro och ge aldrig upp, så kommer du vinna i slutändan. Jag lovar det.

Seger.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Seminariet var på TORSDAG så jag slipper ha fucking ångest över att inte klara det. Shit vad jag älskar livet nu, kan inte uttrycka min enorma lycka över det här.

WOHO!

Ångra ingenting

Satt nyss i all min fridfullhet och plötsligt ropar mamma att det finns en semla åt mig ifall jag vill ha.

SEMLA? Jag gillar inte ens det... Mandelmassan och sjäva bullen är god, men jag spyr på all grädde. Så du tror säkert att jag tackade nej, men till allas förvåning (inklusiv min egen) så tog jag den. VARFÖR? Så sjukt onödigt. Sitter här nu och ångrar mig och det är inte sista gången ikväll jag kommer att få ångra mig, IFALL jag har seminarie imorgon så är jag DÖDENS. Fast jag är ganska säker på att det var på torsdag... Annars så ligger jag här i min bekväma säng och njuter av de nya avsnitten av HOUSE. Har även lovat mig själv att jag ska lägga mig tidigt ikväll. Vi får se ifall jag lyckas göra mig själv besviken.

Dagen efter så tänker jag alltid; Var det värt det? De saker som brukar vara värda är djupa konversationer på msn, en RIKTIGT bra film. Saker som däremot är ovärda brukar vara att sitta och lyssna på musik och vägra lägga sig samt att sitta och plugga.Ni kanske ser något slags samband här, men misstolka det inte. ÅNGRA INGENTING. Det är rätt bra livsstil, jag ska nog börja med det imorgon när jag inte känner av illamåendet efter semlan...

Sista inlägget?

Nu får jag sådana här konstiga tankar igen...

Sitter och har puffkrig på facebook, vem kommer att vinna? Facebook kommer inte att finnas för evigt, och jag kommer inte sitta och puffa tillbaka för evigt. Så vem kommer vara den siste att puffa? Lika här på bloggen, kan ni tänka er mitt SISTA inlägg? Visst låter det läskigt? För någon gång kommer det ju bli ett sista inlägg! Det sista inlägget som jag någonsin skriver? Och vem skulle få den sista kommentaren?

Sådana här tankar, inte bara om internet saker, får jag hela tiden. När kommer jag åka buss för sista gången i mitt liv? När kommer jag åka utomlands sista gången i mitt liv? Ifall man ser varje gång som sin sista så kanske man uppskattar saker man gör mera? Eller vad tycker ni? Kan ni tänka er sista gången ni äter? Sista gången ni duschar? En av de sista gånger som jag har upplevt är att tappa tänder... Det kommer ALDRIG mer hända för mig på naturlig väg. Visst är det en konstig känsla? Som att man inte kontrollerar sitt liv på något sätt? Tänk sista gången du ser in i ögonen på den du älskar, sista gången ni har sex eller sista gången ni pratar med varandra.

VARJE ÖGONBLICK kan vara det sista. Jag vill gärna kontrollera mitt liv, men nu känner jag mig utlämnad åt ödet. Jag kan inte kontrollera sista gången jag gör någonting... Bara första gången, och inte ens det påverkar jag helt själv. Vissa saker sker bara, med eller utan ödet. Visst är det en vacker tanke? Att vi egentligen inte behöver göra så mycket? Vi behöver bara trampa på pedalerna medans ödet styr. Är det så livet funkar eller är det bara så jag vill se det för att det ger mig någon slags trygghet?

Åh jag vet inte. Jag hoppas bara att det här inte är mitt sista inlägg och det inte blir din sista kommentar. Nu ska jag försöka plugga lite på samhällskunskapen, som jag hoppas inte blir mitt sista prov... Eller ska jag kanske ta en sista måltid? Åh nu börjar jag överdriva, har iallafall gett dig en funderare att tacklas med.

LYCKA TILL!

Utkast: Mars 23, 2010

LASDASDLASKDÖLAKSDHD.

Denna tisdagsångest är inte riktad åt någon, bara åt att jag behöver sysselsätta mig med något. Typ med dig. Synd att det bara finns ett sätt att bota saknad och det är det enda sättet jag inte kan gå till väga. Visst är det ironiskt? Jag sitter här instängd i mitt huvud utan någon slags barmhärtighet. Istället så sitter jag på facebook och går med i meningslösa grupper, jag menar , jag skulle kunna göra något VETTIGT med min tid, men jag bara sitter här och väntar på att tiden ska gå...

Klockan är 18.04 nu, men snart, väldigt snart så kommer den panga till 20.04 och då har jag två timmar kvar på kvällen att spendera. Lovade mig själv imorse nästa natt ska jag fanimej sova mina (välbehövliga?) åtta timmar. Vi får ju se hur det blir med den saken, eftersom jag är väldigt lätt distraherad. Det är tyvärr en av mina svagheter men också en av mina styrkor. Jag skulle ju  kunna börja det den där uppgiften som vi har i svenska, grekiska författare hette det visst, men jag känner ingen MOTIVATION eftersom det är tisdags. Jag har dessutom ångest för att jag inte vet om jag har seminarie imorn eller på torsdag... Måste fråga Anton sen, han och jag var visst i samma grupp.

Nu kanske ni tycker jag låter som en slö och oambitiös människa, men så är inte fallet. Jag är bara inne i en svacka nu, som snart kommer att gå över. Det är iallafall vad jag intalar mig själv är sanning så det får duga. Skulle gärna ta påsklov nu om det gick bra. Resa bort en vecka, komma hem ny och FRÄSCH. Jag ska ju faktiskt till Turkiet i en vecka så ni behöver inte alls vara ett dugg avundsjuka! Jag känner att det är precis vad jag behöver, lite nya upplevelser sådär.

Slipper ju även denna nykomna SNÖ. Otur för er som trodde att våren var kommen i mars. Innerst inne så visste ni att det skulle hinna snöa en gång till, inte för att vara pessimistiska, utan LOGISKA och REALISTISKA. Och bara för att det inte är vår nu så betyder det inte att vi har gått in en ny istid. VÅREN KOMMER, men inte i mars. Jag lovar, snart ska vi steka i värmen som aldrig förr, det är bara någon månad kvar. Ifall det börjar snöa i april eller maj, DÅ ska ni få höra mig klaga på vädret. Nu ska jag dock ta och försöka göra klart min svenskuppgift för att få något vettigt gjort här i min insnöade skog.

Homeros?

Beslutsångest

Funderar ju på den här grejen med att bli bättre bloggare, men då blir jag tvungen att utsätta mig för massmedia, i form av tv, eftersom jag ALDRIG kollar på tv. Hur jag klarar detta, kanske ni tvtittare finner som en gåta, men jag gör väldigt mycket annat istället. NU KOMMER DET ROLIGA FRÅGAN, vad gör jag istället? Hade ett inlägg om det igår, men jag kan inte påstå att jag alltid gör något vettigt med min tid. Jag sitter bara här och lyssnar på musik och går med i konstiga grupper på facebook. Visst låter det som ett vettigt liv?

Nej jag vet, ska därför börja kolla lite mer på tv, för min EGEN skull. Hatar att säga "Jag vet vad du menar , men jag har inte sett det...". Samtidigt är det lite kul att säga det eftersom jag vet på ett ungefär vad denne personen pratar om. Iallafall så är slutsatsen att jag ska börja hitta något nytt som jag kan klaga på. Det är så man tar sig fram här i livet (nej?).

Nu hade jag dock tänkte att kolla på nya avsnitten av HOUSE, dock inte på tv eftersom dom är framkallade på annan väg... Mer säger jag inte. Farväl.

Det finns inga perfekta handlingar, bara perfekta avsikter.

Schhh, hör du den där rösten som säger åt dig att du kommer lyckas? Den rösten som säger att dig att det kommer gå bra? Den röst vars budskap du misstolkar?

För det gör inte jag längre... Aldrig mer ska jag kväva mig själv i mitt eget misslyckande, aldrig mer ska jag se upp till himlen och fråga varför världen är så grym. Den enda frågan jag kommer kunna ställa till mig själv i fortsättningen är hur jag kan vara så grym emot mig själv? Hur kan jag låta det här ske när jag ser handlingen sättas i rörelse? Jag är väl ändå herre över mig själv?

Tänk på det nästa gång ifall du ligger i din säng och frågar mörkret varför det inte går som du hade hoppats. Tänk på att det enda misslyckandet som egentligen existerar är att göra dig själv besviken om och om igen. För vad kan betyda mera? Andras misslyckande? Det här är inte en fråga om empati utan om du är beredd att offra dig själv för att dämpa andras misslyckande? Ifall du är beredd att göra det, så fortsätt. Gör det, men ingen martyrdöd väntar dig. De andra kommer bara se en sliten människa som splittrar sin själ för att hjälpa andra. Vad kommer du att finnas kvar? Ett minne av han som försvann? Han som inte orkade mer?

Nej, dina misslyckanden är värst, t.o.m värre än att du är ett offer av någon annans misslyckande. För då är det ditt fel att de misslyckas. Ser du hur ironin står och stampar? Han vill bli använd av dig, så använd honom och framkalla sarkasm. VISST ÄR DET MYCKET KLARARE NU?

Självklart kommer det inte alltid att gå bra. Självklart kommer du att misslyckas någon gång. Du kanske bara har misstolkat budskapet? Ifall du förutser ett misslyckande så är det ett lyckat misslyckande. Ifall du däremot förutser ett lyckat tillfälle och det misslyckas, då har du gjort det största felet. Underskatta inte din förmåga att förutse varje tänkbar situation. Det är guld värt.

Det finns inga perfekta handlingar, bara perfekta avsikter.

Vart är du på väg?

F: Vi behöver prata...

L: Jasså?

F: Det spårade nästan ur.

L: Vad ska jag göra åt det?

F: Tänka till?

L: Nej, det är din tur att tänka till.

F: För jag brukar inte göra det?

L: Alldeles för sällan. Du glider iväg.

F: Finns inget att landa på... Finns inget att hålla fast vid...

L: Åh var inte en sådan mes. Är vi klara med varandra?

F: Varför sa du inget tidigare?...

L: För du var tvungen att försöka se förändringen själv, istället så har andra fått peka ut den för dig och hur känns det? Men det kanske är det som är grejjen, att man är den siste som märker att man har förändrats.

F: Du sa att förändring är bra?

L: Inte till det sämre och det här är en förändring som du kan styra väldigt fritt hur du vill. Gör mig inte besviken igen.

F: Okej jag ska försöka...

L: Nej, inget försök. Styr din förändring eller låt bli. Gonatt.

F: Gonatt.

Kommentarer och sånt...

Haha , det är små stunder av lycka som gör min dagar, mina kära vänner. Kommer hem efter en lång dag i skolan, slår på dator och kollar in efter lita nya kommentarer. Frans och jag diskuterade det igår, det här med att få respons. MIN uppgift som skrivare är att försöka få dig att tänka till lite. Vad är det jag sätter igång i din hjärna egentligen? Jag har ingen aning, men jag är väldigt nyfiken ska du veta! Ifall jag inte sätter igång någon tanke i ditt huvud så har jag misslyckats med min text. Eftersom jag inte kan läsa dina tankar, så behöver jag lite KOMMENTARER! Du kanske tycker att jag påverkar många med vad jag skriver här, men ni kan påverka mig ännu mer genom att säga vad ni tycker. För HUR ska jag kunna veta ifall ni gillar ett inlägg eller inte? Sedan tycker jag det är viktigt med kritik, så jag kan bli ÄNNU bättre på att skriva saker här.

DU som läsare kan påverka otroligt mycket med bara en lite mening. Tänk på mig, jag måste skriva långa texter för att bara kunna sätta igång lite tankar... Det kanske underlättar lite att jag faktiskt ÄLSKAR att göra det, men jag ÄLSKAR också att läsa era kommentarer också... På gott och ont!

Eftersom det här inlägget inte var det djupaste jag har skrivit i mina dagar så för ni gärna kommentera äldre inlägg som jag har skrivit. Nu VET jag att många av er har gjort det, men ni skulle kunna kommentera ännu mera! Känn dig nu inte tvingad till att kommentera, men nu VET du att jag uppskattar det oerhört mycket, så dela gärna med dig av dina tankar nästa gång!

Tack för att du läser min blogg!

Vad gillar du?

Jag får alltid så mycket tid att tänka på min älskade bussresor fram och tillbaka till gävle. Grejjen är att när du har en timme på dig att tänka ut något klurigt, så gör du det också. Idag när jag satt på bussen med hörlurarna iproppade så kom jag att tänka på en grej min kusin sa när han var här i söndags. Nu lät min kusin som en smart vuxen man, men han är faktiskt bara sex år. När jag satt på mitt rum och dunkade musik (Coldplay? Kent?) så frågade han mig vad jag gillar.

Ett hjärnsläpp senare så försöker jag förstå vad han egentligen frågade mig. Vad JAG GILLAR? Vad ska jag svara på det? För det första så måste jag vet det själv och för det andra så måste jag anpassa det till hans sexåriga hjärnkapacitet. Låt mig tänka efter... Jag gillar att skriva och läsa! Framför allt annat! Sedan kommer självklart filmer, musik, rita och kompisar. De här sista sakerna är inte ordnade i någon speciell ordning, så tro inte att jag hellre kollar på en film än att umgås. Kan ju dock sitta och skriva en novell istället för att vara social och umgås, som jag valde att göra i fredags. MUAHAHAHA, men frågan återstår. Hur ska jag förklara för min kusin att jag hellre läser än bok än att leka med bilar? Eller att jag väljer att se på en 50 år gammal svartvit film istället för tecknat på tv? Eller kanske att jag väljer att rita henne istället för att rita en tuff dödskalle? Det är jobbigt att vara förebild för den yngre generationen...

Så vad svarade jag? Väldigt sammanfattat och kort så sa jag att jag gillade att läsa böcker, kolla på film och rita. Jag tror att han nöjde sig med det svaret, för kort därefter så kilade han iväg och plågade min brorsa med sina lekar. Ni förstår, jag är rätt kass ihop med barn. Har tyvärr inte tålamodet eller orken, men det betyder inte att jag inte GILLAR barn. Det kan dock bara vara irriterande att bli väckt klockan sex på en söndagsmorgon av busiga småkusiner...

Aldrig mer ensam

Det är den där känslan att inte passa in,att inte någon förstår dig. En smart kille sa till mig igår att han inte är "ensam" han är bara "själv". Det ligger så mycket sanning i dom orden. Jag brukar tänka att jag är ensam, men vad är ensam egentligen? Många använder det ordet oförsiktigt, för det har egentligen en större betydelse. Du kanske tänker den tanken att du är ensam när du ska sova. Hur många tonåringar sover ensamma i världen tror du gentemot de som sover med någon annan? Du är inte ensam om att tro att du är ensam lilla vän. Tanken att du skulle kunna ha någon bredvid dig just nu, den gör dig ensam. Du gör dig själv ensam genom att tänka sådana tankar. Jag vet det, för jag tänker på en speciell person när jag är ensam. Jag låter tanken uppsluka mig och genomsyra mig och ont gör det. Ja lilla vän, det gör ont. För hon är så långt borta.

Så är du verkligen lika ensam som du tror, eller är du bara "själv"? Tänk på alla killar och tjejer som tänker samma sak. Tänk på alla er som läser det här just nu samtidigt och tänker exakt samma tanke. Då är min fråga till er, hur ensamma är vi egentligen? Tillsammans så bildar vi en otrolig gemenskap genom att bara tänka tanken, för jag vet att ni gör det. Jag vet inte exakt vad ni tänker på, men jag vet att ni tänker någonting när ni läser det här. En grej kan jag lova dig iallafall och det är att du aldrig kommer vara ensam så länge du läser min blogg. Aldrig mer ensam. Känns det lite bättre nu? Just nu kanske du sitter och tänker på alla andra som tänker på dig. Aldrig mer ensam. En sådan underbar känsla.

Nu ska jag lägga mig och sova, men aldrig mera ensam. Inte med er. Jag ska tänka på er innan jag somnar. Tänk på mig och alla också innan du somnar. En tanke för att aldrig mer vara ensam.

Lö Fytyr

Det är en grej som stör mig ibland. Det här med att leva livet en gång. Man hinner ju knappast göra allt? Man måste välja vad man ska göra och utgå ifrån vad man är bra. Tänk ifall man kunde vara allt? Jag skulle vilja vara rockstjärna, konstnär, astronaut, och etc... Tänk på vad mycket olika saker det finns och hur få saker man hinner med egentligen. Vad kommer du att välja? Vad ska du göra?

Min dröm är naturligtvis att bli författare. Som Stephen King, min stora idol. Samtidigt så skulle jag aldrig vilja mecka med bilar eller operera människor. Ibland får jag den här känslan av... trygghet tror jag när jag tex är hos en läkare och han vet vad som är fel på mig. Han vet det för han är expert inom sitt område. Lika när jag följde med pappa till en bilmekaniker en gång. Efter ha ställt några frågor så kunde att svara direkt vad det var  för fel på bilen. Det är därför det är så vackert på något sätt, att alla har en viktig plats i världen. Alla fyller en viktig plats och alla är lika viktiga. Nu vill jag inte sitta här och försvara brottslingar, men tänk på att de dom gör skapar arbeten åt tex poliser. De fyller också någon slags plats i det stora hela.

Så vad ska du ägna ditt liv? Är det viktigare för dig att tjäna pengar än att gilla ditt jobb? Eller är det kanske viktigare att vara lycklig på jobbet, oavsett hur mycket betalt du får. Det är vi som sätter gränserna, det är vi som bestämmer. Vi är nästa generation och då är det dags för oss att ta över. Kan vi göra hela världen till en bättre värld? Nej, det är nästan omöjligt, men det du kan göra är att göra andras liv lättare att leva och i gengäld kommer de göra samma sak åt dig. Det handlar egentligen inte så mycket om att ta och ge , utan själva tanken bakom det.

Sedan kommer ju det där sidospåret, kärlek, som trasslar till allt, men det berättar jag en annan gång. Kom bara ihåg livets balans. Allt är inte roligt, vissa saker är dödligt tråkiga som man måste göra och när du väl är begravd i läxböckerna

så glöm inte bort att leva.

Så mycket tid

Har just spenderat 3 timmar med att rita av dig. Är ganska nöjd med resultatet, men jag tänker inte sabba dramatiken med att visa upp det här på bloggen. För ni andra har ju trots allt lite förväntningar på mig. Jag kan inte bara sitta och prata om kärlek och sånt trams hela dagarna. Även fast jag gärna skulle kunna göra det.

Berget av läxor växer bredvid mig och jag känner att jag behöver göra en insats nu. Annars kommer jag sitta sista dagen helt andfådd och nedbruten och det vill jag inte känner jag nu. DÄRFÖR är det lika bra att ta itu med det nu. Ni vet att jag skulle hellre blogga hela dagen, men jag måste göra det här först.

Snart.

Fel väder

Vaknar, går upp ur sängen, drar upp rullgardinen och tittar ut. Nämen titta, det snöar ju. Jag sa ju att det skulle börja snöa igen. Pessimisten vinner som vanligt, det är bara dumt att gå och hoppas på att det ska bli vår bara sådår. Det hinner alltid snöa en gång till. Nu ska ni inte tro att jag GILLAR att det snöar, men jag bara accepterar sanningen. Det är jätteskönt med sol och allt snö som smälter, verkligen! Men redan då visste jag att ifall jag hoppades på att det äntligen skulle bli vår så skulle jag bli besviken. Utsätt dig inte för sådant. Ifall du är som mig så hatar du också att göra dig själv besviken om och om igen...

Ifall man är negativ så blir man aldrig besviken. (man är alltid besviken)

Minns du?

Minns du den känslan? Minns du hur roligt vi brukade ha?

Klart du inte gör. Du har dina egna minnen och känslor. Vilken var den bästa perioden i ditt liv? Jag minns min bästa period. Den var för exakt ett år sen när jag gick i nian. Nykär och allting. Jag saknar den där känslan av uppskattning, att betyda på det sättet för någon. Missförstå mig bara inte, du som läsare betyder oerhört mycket för mig och jag älskar när jag ser att jag har en ny kommentar! Men jag saknar den där jag-är-kär-i-dig-och-du-är-kär-i-mig-känslan. Det var ju ett tag sen nu, men jag ska inte klaga. Ifall du har upplevt den så vet du vad jag menar. Ifall du inte har upplevt den, så förbered dig på att bli krossad när den tar slut. Nu låter jag som en destruktiv sorglig människa, men jag vill bara att du ska veta att det går upp och ner. Det finns dåliga förhållanden också.

Mitt liv var ett växthus, där allting växte och så småningom blommade. Jag vattnade och skötte om alla växter varsamt och försiktigt, sedan kom förändringen. Den förändring som jag inte var beredd på, den förändring som kom att förstöra allt jag byggt upp. I all förvirring så tände jag eld på mitt växthus. Allting brann ner och i slutändan fanns inget kvar, bara aska.

En ny start. Nya möjligheter. Sätt inte allt i eld som jag gjorde, för det finns ingenting kvar att minnas då. Nej , min käre bloggläsare, det finns ingenting kvar då. Jag minns inte känslan och jag minns inte hur roligt vi brukade ha. Jag minns ingenting längre.

A sense of purpose

Ibland känns allting så meningslöst, ibland känns det som om ingenting är roligt längre.

Är du bekant med den känslan? Den sprider sig som ett gift och kroppen och suger ut all positiv energi. Det finns dock ett botemedel mot det. Att leva i någon annans tankar. Det kan tex vara en film, en blogg eller en bok. För varje gång du läser någonting som du gillar så får du tillbaka en bit av dig själv. Människans strävan efter att bli hel, är det livets mening?

När allt känns som mest meningslöst, så gör en mening av det. Gör något av dina tankar och var kreativ. Det finns ingen mening i att sitta och tycka synd om sig själv och tro mig, jag har testat. Så låt dig inspireras av andras liv vilket i sin tur gör att du kan inspirera andra med ditt liv. Förstår du? Tillsammans så inspirerar vi hela världen och det är därför livets är den största inspirationskällan.

Idag pratade jag med en tjej och jag uppmuntrade henne med att skriva, att uttrycka sina tankar. Grejjen när man skriver att inte haka upp sig så mycket på detaljer. Du kan ha ett ointressant liv, men det är alla TANKAR som räknas. Låt inte dom tankarna gå förlorade. Sedan så frågade den här tjejen varför jag ville hjälpa henne. Jaa, varför vill jag hjälpa henne? Det är av samma sak som jag vill hjälpa dig som läsare. Jag vill att du ska förstå dig själv bättre. Genom att skriva och läsa så blir du allt mer hel som människa. I början är du som en tom bägare, som med tiden blir fylld av intryck och känslor. Så låt mig fylla dig som någon aldrig har fyllt dig förut. Låt mina känslor och intryck inspirera dig till att bli en bättre människa.

Och plötsligt är känslan av meningslöshet borta. Du har ett syfte nu, så gå och gör dig själv stolt.

Ökning

Känner ni prestationsångesten?

För det gör jag. Efter ha fått en enorm ökning av läsare så sitter jag här och svettas och försöker komma på något smart att skriva... Det är då jag inser att ifall jag bara är mig själv så brukar det skuta rätt bra. Okej, jag ska inte säga att alla mina livsupplevelser har lyckliga slut, men bah. Ifall det här är det första inlägget av mig som du läser så rekommenderar jag att du tittar runt på bloggen och läser annat jag har skrivit. Du hittar säkert något som passar dig! Titta i kategorierna som jag så fint har fixat, och även på äldre inlägg som jag inte har orkat (haha) att sortera in i kategorier.

Nu blev det är ett väldigt lamt inlägg, men jag kände att jag behövde säga några saker. Hinner dock inte producera så mycket djupa saker under dagen eftersom mina småkusiner kommer hit på besök... 3 och 6 år, RÄDDA MIG. Missförstå mig bara inte, barn är trevliga, men dom kan bli JOBBIGA. Jaja, nog om det, ska försöka göra något vettigt nu, vad nu det kan vara. Fast jag säger bara sådär för att låta upptagen. Visst är det patetiskt? Men är rätt coolt att verka upptagen, så jag försvinner ett tag nu.

En sista grej. Hoppas att du fortsätter att följa min blogg, för själva syftet med den är att jag ska INSPIRERA folk. En dag vill jag bli författare och hoppas att jag har ditt stöd då.

Logiken, min vän pessimisten

Förord
Har varit underbart roligt att skriva den här novellen och jag hoppas att ni kommer tycka detsamma. Jag lägger ut hela nu, för jag har gjort en hel del ändringar som ni kommer att märka. Nu vet jag inte heller hur det kommer funka med att lägga ut 11 sidor på en blogg, men vi får se hur det går. JAJA, ska inte prata ihjäl er, det minsta ni kan göra är att läsa skiten och säga vad ni tycker. Som sagt så är det rätt lång, närmare bestämt 11 sidor och på 5600 ord. Så ifall ni har tråkigt kan vi väl ta och läsa lite!










Logiken, min vän pessimisten




Kapitel ett

Gör det inte. Du vet att det inte är värt det.

Jag tvekar och tittar bort mot killarna som spelar fotboll. De killar som jag hatar. Fast hatar jag verkligen alla av dem? Höstkylan griper tag i mig och jag drar jackan tätare om mig. Röda och bruna löv dansar i vinden. Det är som att de försöker bjuda upp mig till dans. Att dansa med dem bortom tid och rum tills vinden inte orkar mera. Ett rött löv landar framför mina fötter på den torra asfalten. En inbjudan.

Förstår du inte? Allt som vi har jobbat för skulle försvinna. Det bränner till i mina fingertoppar. Det skulle vara så enkelt. Att bara gå fram och peka på dem. Sen skulle mitt liv aldrig bli som förr. Träbänken som jag sitter på börjar bli hård. Jag tittar på klockan, 12.30. Jag börjar om en halvtimme. En halvtimme till av ensamhet. Plötsligt kommer en fotboll farande mot mig. Det bränner till i fingertopparna, men jag behåller kontrollen och viker undan den kommande projektilen.

Lyssna på oss, du måste ha tålamod. Det kommer bli lättare. Den person som jag hatar mest i världen kommer gående. Pierre Johansson. Med eleganta steg så kommer ha och ställer sig framför mig. Jag låtsas som ingenting och blundar så jag slipper se honom. Han säger någonting, men jag lyssnar inte. Musiken från min mp3 dunkar högt i öronen. Med en våldsam gest så rycker han ur dem. Lugn.
”Hallå? Är du döv eller?” Han ler sitt vanliga hånleende. Snälla ta mig härifrån.
”Jag sa åt dig att hämta bollen, sätt fart”. Utan att svara så tittar jag över axeln. Bollen ligger i ett lerigt dike. En våg av avsmak sprider sig på mitt ansikte.
”Glöm det”, säger jag. ”Hämta den själv”.

Jag får en stund att beundra mitt mod. Pierre är inte den killen man säger emot. Vissa säger att han håller på mycket med knark och droger och att han har suttit inne för misshandel. Ilskan bubblar upp inom Pierre. Han ser ut att få ett utbrott, men sedan flinar han bara.
”Du har just gjort ett stort misstag löken”, säger Pierre. Löken är deras älsklingsnamn på mig. Så fort det är dags för dem att förnedra mig så dyker ”löken” upp. Åh, gud så jag hatar det. Makt är ett ansvar och det vet du. Sluta upp med dessa tankar. Dessa djupa tankar har funnits med mig så länge jag kan minnas. Ifall de bara kunde sluta så skulle allt vara så mycket lättare. Sluta ignorera oss, vi tänker inte ge oss. Du är jag och jag är du.

Pierre rycker upp mig från bänken. Han höjer näven för att slå till mig. Man kan se illviljan i hans ögon. Fingertopparna är glödheta och jag behöver bara lyfta ett finger, men någonting håller igen. Sedan kommer slaget. Det ekar i hela mitt huvud och det bränner till i hela kroppen.
Jag tycker synd om oss… Jag famlar med armarna mot marken för att ta emot mig. Jag landar vackert i det leriga diket där bollen ligger och jag suckar. Varför gör jag det här? Svaret slår till direkt för alldeles där borta sitter hon. Hon sitter där och skrattar med sina kompisar och de har inte lagt märkte till mig eller Pierre. Jag är bara den där konstiga killen i klassen som ingen förstår. Den som man undviker att beblanda sig med. Han som aldrig säger någonting. Han som sitter tyst och ser på när andra skrattar och önskar att han kunde vara med.

Det är för hennes skull som jag lyssnar till rösten i mitt huvud. Den röst som kallar sig logiken. Han har funnits med mig så länge jag kan minnas. När jag började sjuan så tog han större plats i mitt liv. Det var även då allt började för mig. Mobbingen. Utfrysningen. Det stora mörkret i mitt liv. Men den dagen då allt var som värst, när allt var som mörkast, så hjälpte han mig. Logiken, min vän pessimisten. Vi kommer alltid att finnas här. Ifall du bara lyssnade till vår röst så skulle du förstå.

Plötsligt är jag tillbaka till verkligheten. Innan Pierre lämnar scenen med bollen så spottar han efter mig. När han är borta så reser jag mig sakta. Min nya vita tjocktröja är alldeles smutsig. Tur att min mamma är bortrest, för annars hade hon blivit så besviken. Tillsammans så kan vi göra det här lättare.

Jag tar av mig den smutsiga tröjan och knyter i ärmarna längs midjan. Jag fryser i bara min t-shirt. Till min förvåning upptäcker jag att jeansen är också skitiga. Underbart. Jag ser hur folk börjar gå in. Klockan är ett. Min lektion börjar nu. En våg av trötthet sköljer över mig. Jag vill inte vara här. Då kommer det som skulle göra den här dagen så underbar. Jessica är på väg att gå in, då tittar hon över axeln på mig. Jag blir helt stel i kroppen. Jag andas tunga andetag. Hon tittar på mig. Det är en sådan spänning mellan våra blickar och då ler hon. Jag känner hur en värme brinner inom mig. Kärlekens heta låga. Innan jag hinner le tillbaka så har hon hunnit vända sig om.

Jag står där på den tysta och övergivna skolgården. Jag ser mig omkring så att ingen ser mig. Sen släpper jag på kontrollen. En rysning går längs ryggen och det slår gnistor från mina fingertoppar. Jag hoppar till av förvåning. Jag har bara lyckats åstadkomma lite rök förut när jag var riktigt uppretad.  Vi är livets eld. Vi brinner för henne, flickan med leendet. Spänningen lägger sig. Mina fingrar ser vanliga ut igen. Värmen, min stora hemlighet. Ingen känner till den. Den enda jag skulle kunna berätta för skulle vara för Jessica. Flickan med leendet.

Jag börjar gå tillbaka mot skolbyggnaden. Första året på gymnasiet. Oturligt lyckades jag hamna i samma klass som Pierre och hans kompisar. Fast sen hamnade jag ju också i samma klass som Jessica också. Hon som brinner inom oss. Åh, hon gör oss levande. Jag öppnar dörren och går in i byggnaden. Mina steg ekar mot betonggolvet. Efter några trappor så når jag klassrummet på andra våningen. Jag öppnar dörren och går in i klassrummet. Jag möts av hånande blickar. Några tjejer fnissar. Förnedring. Matteläraren ignorerar mig och jag sätter mig tyst och lugnt vid min vanliga plats, längst bak i klassrummet.

Mattelärarens genomgång tar nästan hela lektionen. Jag sitter och lyssnar med ett halvt öra medans jag iakttar Jessica och hennes kompisar. De fnissar åt någonting och jag får se hennes leende. Lycka. Jag skulle få göra vadsomhelst för att sitta där och skratta med dem. Åt något gammalt roligt minne från högstadiet. Ett minne som jag aldrig tog del av. Min blick söker igenom klassrummet av något intresse. Men titta, där sitter Erik och tar sig på snoppen när han tror att ingen ser. Erik är tjock och ganska korkad, men han har i alla fall vänner. Om man nu kan kalla Pierre en vän. Parasiten. Då är jag hellre ensam. Min blick glider bort från Erik och den landar på Evelina. Hon sitter och fixar sitt hår tills hon är nöjd. Trettio sekunder senare så far handen upp i håret och fixar igen. Självförtroendet existerar inte. Hon märker att jag tittar på henne och hon ger mig en blick av avsmak. Vi hatar henne. Vi hatar dem alla. Dessa praktprinsessor, de som vill ha uppmärksamhet. Förutom flickan med leendet. Hon är speciell.

Efter en lång genomgång innehållande algebra som jag förstod alldeles för lite av så säger matteläraren Jack att vi kan börja jobba. Jag sneglar på klockan. Tio minuter kvar. Tio minuter tills jag kan åka hem. Jag begraver ansiktet i armarna. Ta mig härifrån. Vi väntar på ett bättre tillfälle. Tillslut så kommer den efterlängtade stunden när Jack säger att vi kan gå. Det blir plötsligt fart på klassen. Alla reser sig och tar sina böcker för att gå hem.

Jag reser mig långsamt från min plats. Jag har inte bråttom. Jag har ingenting att komma hem till. Ingen att vara med. Vi är aldrig ensamma. Jag hatar inte mig själv, men jag hatar världen jag lever i. Jag börjar gå ut från klassrummet. Sluta hata. Jag vägrar lyssna på honom just nu. Låt mig försvinna.

Efter ett tag är jag ute på skolgården. Mörka moln hopar sig vid horisonten. Det kommer börja regna. Den inre lågan har svalnat. En iskall vind greppar tag i mig. Löven bjuder upp till dans. Jag blundar och känner den bekanta känslan.

Vi är ensamma igen.

Kapitel två.

Regnet smattrar mot fönster. På väg hem. Min omtänksamme pappa erbjöd sig att skjutsa hem mig. Han sitter där och kör . Min pappa säger inte ofta så mycket. Det är en vana han och jag har gemensamt. Vi tänker mycket istället. Efter en kort biltur så är vi hemma. I utkanten av samhället där vi bor så har vi inte mycket grannar. Två pensionärer. Båda är halvdöva. Kan man ha det bättre? Lugn och ro.

Jag tackar pappa för skjutsen och kliver ut ur bilen. Jag ser när han åker vidare för att hämta upp min brorsa för någon träning. Jag minns inte vad det var för träning. Det spelar ingen roll heller. Allting han gör är han duktig på. Jag är inte duktig på någonting och jag bryr mig inte. Jo, vi har kraften.

Det har slutat regnet nu, men molnen ligger fortfarande hotfullt i luften. Som om de väntade på någonting. Jag går förbi huset, in mellan träden. Där jag går fram vadar jag i blöta löv av alla olika färger. Röda, gula och orange. Jag går fram till en stor ek och lägger handen på den. Trädet skälver till i samma stund som jag lägger handen på det. Det är nästan som att trädet vet att jag är farlig. Det finns i alla fall något att frukta. Plötsligt får jag en idé. Ta upp ett löv. Jag böjer mig ner mot den fuktiga marken och tar upp en bunt löv i famnen. Sedan kastar jag upp dem i luften, sträcker ut händerna och släpper kontrollen. Jag blundar och känner hur kraften pulserar igenom mig och strömmar ut från fingertopparna. Släpp… lös… KRAFTEN! Hela min kropp skriker av prestationen. Allt känns som ett brinnande inferno och när det verkar han nått sin höjdpunkt så svalnar allting igen. Allting lugnar ner sig. Jag är plötsligt trött i hela kroppen. Så, nu har du sett vad vi kan göra. Räcker inte det?

Det första jag känner är lukten. Det luktar bränt. När jag öppnar ögonen ser jag hur det regnar aska. Vi lyckades verkligen. Sakta, sakta så faller askan lika lugnt som svarta snöflingor. Marken omkring mig är svart och vidbränd. Jag ser ner på mina händer. Inte ett spår av brännskador. Däremot så har mina kläder tagit stryk. Min nya vita tröja ligger helt svart och hopskrynklad bredvid mig. Lågorna kan inte skada oss. Jag faller ned på knä i askan. Det som är kvar av mina jeans blir skitigt, men det spelar ingen roll. Ingenting spelar roll längre. Vad är jag? Vi är livets eld. Jag blundar igen och försöker låtsas om att Logiken, min vän pessimisten, inte finns där. Varför försöka ignorera oss? Sluta vara naiv.

Jag reser mig fort och snubblar nästan. Därefter börjar jag springa. Över stenar och nedfallna träd, över ängar och bäckar. Jag har inget mål, jag måste bara fly. Fly ifrån mig själv. Din vän pessimisten. Tillslut kommer jag till ut till havet. Jag stannar upp på den släta klippan nära vattnet och ser solen kika osäkert fram mellan molnen. Den går ned snart. Jag sätter mig ned och tar tre djupa andetag. Elden brinner fortfarande inom mig. Livets eld. Jag drar handen sakta genom håret och suckar. Jag kan inte vara osams med mig själv. Du behöver inte förlåta oss. En våg av tacksamhet sköljer igenom mitt medvetande. Vi älskar dig.

Jag böjer mig framåt och tittar ner mot vattenytan. Där är min suddiga spegelbild. Jag plockar upp en sten och försöker kasta macka mot den alldeles blanka vattenytan. Stenen hoppar en gång sen plumsar den ner i vattnet. Du har aldrig kunnat det. I ren ilska plockar jag upp en ny sten och kastar den så högt upp i luften som jag kan. Sedan släpps kraften lös ur ena handen. Kan… inte… hålla igen! Jag ser hur en svag stråle av eld skjuts iväg mot stenen från min hand. Den lilla stenen exploderar med ett knastrande ljud. Små bitar stora som gruskorn studsar ned bredvid mig, alldeles rykande och glödheta. Du måste lära dig kontroll. Ja, det måste jag verkligen.

Solens sista strålar klänger sig kvar vid trädtopparna. En flock fåglar flyger söderut mot varmare länder. Det är så vackert att det gör ont. Jag brukar sitta här på just den här klippan. Kanske var det inte en slump att jag hamnade här? Jag blev förd till en plats där jag kände mig trygg. Av mitt undermedvetna som är medvetet. Vi är säkra nu.

Plötsligt hör jag ett muller. Åska. Det börjar spöregna och jag sluter ögonen och andas in. Jag sitter där halvnaken på en klippa i skymningen med ansiktet vänt mot himlen. En känsla av trygghet. Jag skulle kunna sitta där förevigt. Bara jag och världen. Som det alltid varit. Vi och världen. Tillslut reser jag mig sakta upp och börjar gå hemåt. Regndropparna förångas när de slår ner på min bara överkropp. Det fräser till om de blöta löven när jag går på skogsstigarna., men jag märker det knappt. Jag ser bara Jessica framför min blick. Flickan med leendet.

Hon som tände elden.

Kapitel tre

Blodet rinner sakta ned för hennes skuldror. Det blonda håret har färgats rött av deras hat. Hon skriker efter hjälp men vi hör henne inte. Vi är blinda, ja älskade, vi är blinda. Vi måste vakna upp. Vi måste agera innan det är försent. VAKNA!

Jag slänger av mig täcket och sätter mig upp i sängen. Efter några sekunder släpper stelheten och jag lugnar ned mig. Hjärtat dunkar som besatt och mina nävar ryker. Tur att pappa inte har installerat brandvarnaren i mitt rum än. Jag försöker minnas min dröm, men jag kommer bara ihåg känslorna. Ilska och skräck. Hat är en stark drivkraft. Jag låtsas inte om Logiken och stiger upp ur sängen. Ljuset tittar försiktigt fram ifrån mitt fönster. Klockan är 7.00. Skolan börjar om en timme. Pappa och brorsan är inte hemma. Jag har hela huset för mig själv på morgon, precis som det ska vara. Värmen pulserar genom kroppen på mig. Det här kommer bli en bra dag. Hoppet är en parasit.

Jag hoppar in i duschen och låter det iskalla vattnet forsa över mig. Sen släpper jag lite på kontrollen. Vi kan inte frysa. Vattnet blir kokande hett i samma stund som det når mig. Hela duschen kokar. Och vi ler. Ja, jag ler. Jag känner mig lycklig för första gången på länge. Varken Jessica eller Pierre finns i mitt huvud. Varken kärlek eller hat. För första gången i mitt så känner jag mig fri. Fri från alla pliktelser, fri från allting. Vi är fria. Värmen från min kropp svalnar och jag stänger av vattnet och går ut ifrån duschen. Jag ser handduken som ligger en meter ifrån mig. Sedan skrattar jag. Jag letar efter värmen inom mig och låter den svepa över mig. Vattnet på min kropp förångas omedelbart och jag går ut ifrån badrummet med ett leende på läpparna.

Sedan efter en snabb frukost så sitter jag på min cykel på väg till skolan. Det är en vacker höstmorgon. Lite runt 15 grader varmt. Solen kikar försiktigt fram mellan de mäktiga ekarna bredvid vägen. En liten ekorre tassar upp för en av ekarna. En ensam fågel sjunger någonstans. En nedförsbacke närmar sig. Jag ökar farten och när den är som högst så ställer jag mig på pedalerna och drar in den friska höstluften. Vinden smeker mitt ansikte där jag drar fram. Friheten är vår att ta.

När jag anländer till skolan så är det precis som vanligt. Killarna spelar fotboll. Tjejerna sitter i smågrupper och pratar. Jag ser min vanliga plats. Min bänk där jag alltid sitter, men det sitter någon där nu. När jag kommer närmare ser jag att det är Jessica. Hennes kastanjebruna hår ligger lätt mot hennes mjuka axlar. Hon tittar upp och spänner blicken i mig. Jag ser den nyfikenhet som brinner i hennes blick. Hennes mun är öppen och tänker fråga mig något, men tvekar. Hon som tände elden.
”Hej”, säger jag och ler fånigt. Vi brinner för henne.
”Hej”, säger Jessica tveksamt. Hon vrider oroligt på sig.
”Jag skulle vilja prata med dig efter skolan om det går bra.”
”Ja, det går väl bra”, säger jag nervöst.”Om vad?”
”Vi tar det då, om det är okej?” Efter hon har sagt det så böjer hon sig fram emot mig tills vi nästan nuddar varandra.
”Det är någonting jag måste få veta”, viskar hon i mitt öra. Hennes röst ger mig en välbehaglig rysning längs ryggraden. Inre värme. Åh vi älskar den känslan.

Med de orden så reser hon sig och går iväg. Hon tittar över axeln på mig som hastigast med en orolig blick. Jag sitter där som förtrollad när en gestalt plötsligt ställer sig framför mig och skymmer solen. En bekant känsla sprider sig i kroppen. Fruktan. Jag tittar uppåt och där står en hög gestalt som jag hatar. Där står Pierre i all sin prakt. Åh som vi hatar honom. Det är sådan spänning i luften att man nästan kan ta på den, men Pierre tycks inte märka den.
”Tjena Löken, har du kul?” Pierre sätter sig på bänken och visslar på någon melodi. Han verkar vara på bra humör idag. Tyvärr så är det andra som får lida av det.
”Jag heter inte Löken”, säger jag trotsigt. Jag heter Kenneth. Kenneth, eldfödd. ”Snälla, gå bara”
”Inte den tonen Löken! säger Pierre skrattandes och dunkar handen i ryggen på mig.

Jag känner hur det slår gnistor inom mig, men Logiken håller emot allt vad han kan. Vi tänker inte låta dig förstöra allt som vi har byggt upp. Det skulle förgöra oss. Jag hör hur Logikens ord ekar i mitt huvud. Han har rätt. Han har alltid rätt. Tänk på Jessica. Hon som tände elden. Pierre säger någonting, men jag ser bara hans läppar röra sig. Jag är mitt inne i min inre konflikt.

Plötsligt känner jag en smäll mot ena kinden. Det gnisslar till i huvudet som när man gnider två stenar mot varandra. Jag faller handlöst mot asfalten och landar hårt. Sedan tystnad. Efter det så tittar jag försiktigt upp mot Pierre. Han är riktigt förbannad nu. Han går igång så lätt. Sedan märker jag att det inte är mig han är arg på. Han står där käftar med Jessica och hon käftar tillbaka.
”Vad håller du på med egentligen? Sluta!” Jessica är riktigt upprörd nu.
”Vem fan tror du att du är?” häver Pierre ur sig.
”Hörru Pierre, folk börjar kolla.” säger en av Pierres kompisar. ”Vi sticker.”
”Ja! Men tro inte att jag är klar med dig din skithög”, säger Pierre och pekar på mig.


Därefter försvinner de. Lika fort som de kom. Skuggor dansar framför min blick och jag ser Jessica springa fram emot mig. Hon sätter sig ned och tar min hand i sin. Jag känner hur värmen sprider sig i kroppen igen, men jag håller tillbaka för att inte skada Jessica. Inte skada henne. Jag ser hur hennes läppar formar några ord, men jag hör inte vad hon säger. Jag hör ingenting. Sedan blir allt svart.

Mörkret tar oss tillslut.







Kapitel fyra


Allting riktas till en punkt nu. Alla vägar leder till samma plats. En konfrontation som vi måste möta och samtidigt hålla vårt huvud högt. Vi måste tro på…

”Kenneth?” viskar en orolig röst.

Jag slår upp ögonen och jag ser nyfikna blickar stirra på mig. Där står många ifrån min klass, till och med matteläraren Jack står där. Han ser bekymrad ut. Det är dock en person som jag ägnar min fulla uppmärksamhet åt.  Jessica sitter där på knä bredvid mig. Jag ser nu att jag ligger på min gamla bänk. De måste ha lyft upp mig där.  … att vi ska lyckas. Jag sätter mig med en suck på bänken och drar händerna genom håret.

”Är du okej Kenneth?” frågar Jack och ser sammanbiten ut.
”Jaa, jag tror det”, säger jag. Känner mig lite yr bara.
”Vad var det som hände egentligen?”
”Det var såhär att…” börjar Jessica.
”Ingenting”, säger jag och spänner blicken i Jessica. ”Jag bara snubblade och slog mig. Det är lugnt. Jag klarar mig.”
”Du kanske borde åka hem och vila”, säger Jack och sätter handen på min panna. ”Herregud!” utbrister han. Du är ju kokhet!”
”Jag klarar mig”, säger jag. ”Jag åker hem och vilar mig.”

Utan att vänta på svar så går jag upp ifrån bänken och börjar gå mot cykelstället.  Jag hoppar upp på cykeln och trampar iväg. Ensamma i en värld av idioter. Ångesten kramar om mig. Jag orkar inte det här. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. En vind blåser till kraftigt och det går trögt att cykla. Med en stor suck så hoppar jag av cykeln och sätter mig vid en stor ek på sidan av vägen och sluter ögonen.

Det känns som om jag sitter där en evighet. Vi behöver vila oss. Bilar, cyklar och människor far förbi utan att lägga märke till mig. Efter ett tag så hör jag löven prassla framför mig. Jag tar ett djupt andetag och håller andan sedan öppnar jag ögonen. All spänning släpper och jag andas ut, för där står Jessica.

”Vad gör du här?” frågar jag och känner hur det bränner till i kroppen.
”Jag följde efter dig”, säger hon och skruvar på sig.”Det är inte första gången heller.”
”Vad menar du?” säger jag och känner hur hjärtat dunkar hårdare i mitt bröst.
”Kom så tar vi en promenad”, säger hon och ler.

En promenad. Som i en dröm så reser jag mig upp och mina ben rör sig fram och tillbaka som pendlar. Medans vi går in på en skogsstig så uppstår en behaglig tystnad. Bara i hennes närvaro. Inget gör ett försök till att börja prata om något onödigt. Vi bara går där och hör vinden vissla i träden. De svarta ringarna på björkarna stirrar på mig som om de vore skogens ögon. En gren snuddar mitt huvud när jag går under den.  Jessica leder vägen. Hon verkar veta vart hon ska gå. Fortfarande så känner ingen av oss behovet av att prata. Bryt inte tystnaden.

Vi kommer till utkanten av skogen. Då ser jag att vi inte är långt ifrån samma plats som jag befann på mig tidigare igår. Då jag satt på min klippa och såg ut mot havet. Varför valde Jessica just den här platsen?

Med ens så stannar Jessica och sätter sig på en sten och tecknar åt mig att jag ska göra samma sak
”Jag såg dig igår”, säger hon.

Tusen tankar släpps lösa inom mig. Någonting brännhett exploderar inom mig. Jag vet inte vad det är för känsla, men jag känner att jag vill skrika ut den. Hon såg oss. Hon såg livets eld brinna. Jessica ser att en inre strid pågår inom mig och hon väljer att svara åt mig.
”Jag har sett dig förut också. Det kommer rök från dina fingrar, men igår så kom det eld. Här, där vi sitter nu satt jag igår och jag kunde inte tro mina ögon. Jag ville inte förstå först. Jag var rädd för dig, men nu är jag nyfiken. Vem är du?”

Jessicas fråga ringer i mina öron. Vem jag är? Jaa, vem är jag? Jag är Kenneth. Vi är eldfödda. Hur ska jag kunna förklara för henne hur mycket hon betyder för mig? Hur ska jag få henne att förstå? Allt känns så omöjligt och jag vet inte hur jag ska säga. Säg vad du känner.
”Jag gillar dig”, säger jag och ångrar mig i samma ögonblick.
”Du pratar för mycket”, säger hon och ler.

Jag känner spänningen i luften. Hon går sakta fram mot mig, som om hon nästan svävade. När hon är framme så smeker hon mitt hår medans våra ögon möts. Vi ser in i varandra och vi vet att båda känner samma sak. En vibration går igenom min kropp. Jag är lycklig. Därefter så möts våra läppar. Tunga mot tunga. Små fyrverkerier går loss i min kropp och hela jag ljuder av lycka. Men sedan börjar allt gå fel. Jag känner hur jag dras bakåt i ett hårt grepp. Jessica skriker och jag försöker vända mig om för att se vad som händer. Då känner jag en tung stöt mot huvudet och allt blir svart.

Kapitel fem

Jag vaknar med en enorm huvudvärk. Hela kroppens känns tung och slö. Jag öppnar ögonen och märker att det är mörkt och säkerligen kallt, men jag känner ingen kyla. Jag reser mig upp och försöker minnas vad som hände, men allt är dimmigt. Vart är jag? Jag ser mig omkring och då kör tanken över mig som ett lok. JESSICA! En panik går lös i mig och jag försöker förstå. Då märker jag en röd lapp på min tröja. Jag läser den och bubblar av ilska. Hur vågar han? Den lapp som Pierre har skrivit förklarar allting. Nu har de gått för långt. Alldeles för långt. Jag känner hur ilskan exploderar inom mig och jag släpper ut den. BEFRIA OSS! En stråle av eld skjuts från min högerhand och träffar en stor närliggandes sten. Den spricker i flera mindre delar av den otroliga hettan. Jag ler nöjt. Nu känner jag bara en drivkraft i mitt huvud. Hitta Jessica till varje pris. Jag läser lappen en gång till. Jag ska till skolgården. Den kommer vara helt tom vid den här tiden. Skolan i sig ligger också lite isolerat. Jag skrattar åt Pierre försök till att vara smart. Det ska bli hans sista misstag.

Därefter börjar jag springa som jag aldrig har sprungit förr. Jag förenar mig med natten och blir en nattens jägare. Smådjur och fåglar flyr där jag löper fram. Vad de ser är en människa med glödande ögon och rykande händer. En ytterst skräckinjagande syn. Jag kommer ut ur skogen och känner asfalt under mina fötter. Nu är det inte långt kvar. Tröttheten kommer aldrig, för jag har glömt att den existerar. Allt som existerar är att få se Jessica igen. Pierre parasiten har tagit henne. Jag förvånar mig själv och upptäcker att Logiken har börjat tagit över mer och mer. Vi måste samarbeta nu. Bara tillsammans kan vi klara det här. Gatulyktornas ljus speglar sig i den blöta asfalten och jag hoppar över vattenpölar och fortsätter springa. Jag är snart framme. 100 meter. Avståndet till skolgården minskar hela tiden. 50 meter. Parasiten ska få se. Vi ska skrämma honom.

Tillslut är jag framme och det är tyst. Jag bryter tystnaden med att vråla ”JESSICA!”. Fortfarande inte ett enda ljud. Har Pierre lurat mig? Jag förstår ingenting. Då ser jag plötsligt hur en gestalt sitter i mörkret vid en vägg. Kan det vara Jessica? Jag springer fram och ska dra upp huvan som skymmer personens ansikte. Och det är hon. Där sitter Jessica, helt blåslagen och med en munkavel. Precis när jag ska ta bort den känner jag den bekanta känslan av att bli slagen i huvudet, men den här gången sker det inte lika hårt. Jag blir tillräckligt yr för att inte kunna göra motstånd medans Pierre och hans kumpaner binder fast mig i en bänk.
”Så du kom hit ändå Löken? Du är modigare än jag trodde”, säger Pierre och hånskrattar och de andra faller in. Jag ser med suddig blick hur Jessica gråter hejdlöst.
”Låt henne gå… ”stammar jag fram. ”Snälla, det här är mellan oss.” Efter jag sagt det så försöker Jessica skrika och vrida på sig så mycket hon kan. Då ser jag att hon också är bunden.
”Jaa, om det ändå vore så väl Löken. Du förstår, på sätt och vis så är hon också lite inblandad i det här. Därför så ska jag försöka få dig att glömma henne. Göra dig en tjänst? Jaa!”

En fruktan sprider sig som ett virus i min kropp. Han vågar inte göra det, nej, det vågar han inte. Mina farhågor blir sanna då Pierre beordrar sina kumpaner att ta loss Jessicas rep och istället hålla fast henne. Han vågar inte göra det, han vågar det inte helt enkelt. Jag känner hur mitt hjärta dunkar allt hårdare i bröstkorgen. Helt ensam på skolgården, mitt i natten på en fredagskväll. Ingen kommer undra vart vi är för ens imorgon och då är det försent. Jag väcks ur mina tankar och hör det ljud som jag fruktade. Ljudet av en gylf som dras ned. Jag vrålar allt jag kan och då trycker de in en trasa i käften på mig och knyter. Jag skriker tills jag blir röd i ansiktet. Jessica skriker också då kumpanerna tvingar ned henne på mage på den iskalla och blöta asfalten. De särar på hennes ben och sedan gör Pierre det. Jag vänder bort blicken och hör Jessicas smärtsamma stön . Tillslut är han färdig. Han drar upp gylfen och flinar. Han ger tecken åt en av de som håller Jessica att det är hans tur. Det är tjocka Eriks tur nu. Han får ett kåt uttryck i ansiktet och hans tjocka fingrar rättar till hans glasögon som sitter på sned. Även han börjar flåsa högt. Då drar ned sina byxor och gör det. Det är då Pierre vrider upp Jessicas ansikte så Jessicas ögon och mina möter varandra. Jag ser skräcken i hennes ögon och jag önskar att jag kunde göra någonting. Göra någonting. Brinna, brinna som aldrig förr, allting ska brinna.

Jag känner en ilska, ett hat som jag inte visste att jag besatta explodera inom mig. Hela min kropp börjar glöda och kumpanerna tappar sitt grepp om mig. Jag reser mig upp, ståendes, med ett brinnande raseri i kroppen som snart ska utlösas.
”Ditt jävla freak, vad håller du på med?” skriker Pierre och ser nästan rädd ut.
”Ni ska förtäras av elden, ni ska alla dö av den renande eldan, den obarmhärtiga elden. BRINN!”
Jag känner hur Logiken kliver i min kropp, som om man kliver i en overall. Vi ser hur tjocka Erik är helt inne i sin sexakt, vi ser Jessicas vettskrämda ögon, vi ser Pierre som inte vad om han ska slåss eller fly. Och vi ler. Ja, älskade Logiken. Vi ler åt de patetiska svin som ödet har givit åt oss.

Sedan exploderar världen. En vägg av eld skjuts ut ifrån min kropp och allt i dess vägg förintas i den brännheta elden. Vi hör hur Pierre skriker en sista gång innan han tystnar för alltid. Vi ser hur Erik och de andra försöker fly, men ingen kommer undan. Ingen slipper undan. Det sista sinnesintrycket de fick i livet var skräck. Villkorslös skräck. En skräck starkare än någon annan. Åt varje håll vi kollar så ser jag eld. Alla träd, alla byggnader, allting brinner. Det regnar även aska, som ser ut som svart snö som faller långsamt mot marken. Det är då tanken slår mig. Jessica.

Jag springer runt och ropar hennes namn, men ingen svarar. Då slår det mig igen. Allting brinner. Jag ser ned på resterna av hennes kropp. Jag känner hur tårarna tränger sig fram och tillslut så som om den förkolnade världen svämmar över. Efter jag har lugnat mig lite så gapar jag bara. Nu förstår jag vad Logiken menade från första början. Flickan som tände elden. Inte Pierre eller någon annan. Bara Jessica. Varför gör du såhär mot mig min käre pessimist? Det här är långt från över, hon är inte flickan som släckte elden. Vi har mycket att uträtta du och jag nu när vi är ett. Vi ska vada i aska du och jag. Som en man som har accepterat sitt öde så går vi långsamt och sätter oss på en förkolnad bänk. Nämen titta, det är ju vår bänk. Vi sätter oss försiktigt på den, och metallgrunden är fortfarande kvar, dock så är den glödhet, vilket vi inte märker. Som på en tron så sitter vi där och ser ut på en värld av aska, en värld som aldrig kommer att acceptera oss. En värld som kommer att förakta oss. Det är en värld som inte behöver oss. Jag tänker på Jessica igen och börjar gråta. Vi går bort från bänken och jag slänger mig mot den asktäckta marken. Helt naken så kryper jag ihop till fosterställning och viskar att jag vill dö, men det accepterar inte Logiken. Vi har mycket att uträtta, upp nu. Tillsammans så reser vi oss igen. Vi reser oss för att aldrig falla igen. Vi reser oss för att fly. Ja, älskade, vi måste fly. Vi måste bli den som försvann. Vi ska ta hand om oss. Vi ska vada i aska du och jag.

Vi sätter oss nakna och helt smutsiga, på bänken igen och stirrar ut över det förstörda landskapet. En kraftig vind tar till och blåser upp askan. Inga löv, finns kvar. Bara aska. Den blåser mot oss. Vi blundar och låter den smeka oss. Aldrig mer ska vi vandra på främmande stränder, för nu har vi hittat hem. När livets eld har slocknat så ska oändlighetens ocean skölja bort all aska, all smuts.

Och vi ler.
Ja, Logiken, min älskade pessimist, vi ler.
Sedan känner vi den bekanta känslan.

Vi är ensamma igen.


Trampdyna

Förord, brukar jag ha det till mina dikter? Nää. Kände för det nu. Du säger att du inte är en dikt-tjej, vad nu det är, men jag tänker göra dig till en. Face it.




Trampdyna


Sakta,
så dansar vågorna in.
Så nära de bara kan komma,
så nära de bara får.
Dina fotavtryck i sanden,
sveps bort av vattnets intåg.
Ingen kan stå emot dess kraft,
och du är den bästa jag aldrig haft.

Varsamt,
så visslar vinden sin sång.
Så tyst den bara kan vissla,
så tyst den bara får.
Ditt kastanjebruna hår i luften,
kastas runt av vindens strömmar.
Ingen kan leva utan dess närhet,
och du den klokaste jag vet.

Långsamt,
så brinner elden sig matt.
Så länge den bara kan brinna,
så länge den bara får.
Din svala ryggrad i glöden,
värms upp av eldens hetta.
Ingen kan stå emot dess skönhet,
och du är den vackraste jag vet.

Tillsammans,
så bygger vi kärlekens borg.
Så länge vi kan hålla ut,
så länge det bara går.
Jag ser oroligt på dig,
men du bara skrattar och ler.
Ingenting kan stå emot vår makt,
för kärleken blommar i all dess prakt.

Attraktion?

ÅÅÅÅHEEEEEEEEEEEEEEEEEJ.

Jag har upptäckt en intressant grej idag. Sexfixerade tjejer är roliga. Då syftar jag inte på tjejer som fnissar så fort man viskar "KUK" i örat på dem, utan tjejer som kan UTVECKLA DET. Det är väl det som är den stora skillnaden. Det som gör sexfixerade tjejer roliga är att de kan göra något kul utav det. Har massor trevliga exempel idag, och ni som förstår vad jag pratar om, TACK! Jag behöver mera sånt i mitt liv, det var ganska  roligt. Självklart är ju sexanspelningar inget ovanligt för omogna tonåringar som oss. Ett klassiskt exempel är; Grupp 1,grupp2, grupp 3, grupp 4, grupp 5, GRUPP SEX! HAHAHAHHAHA!

Alltså det var kul i sjuan. Inga sådana sexanspelningar tack. Det var dock inte sådana jag upplevde idag och det är jag ytterst tacksam över! Varför jag har valt att ta upp detta till högst ointressanta ämne vet jag inte, men det bara slog mig på bussen. Ibland brukar jag sitta och fundera på vad tjejer tänder på, och det kan ni säkert tänka er är som att fråga hela mänskligheten vad dess favoriträtt är. Med andra ord, DET GÅR INTE ATT SVARA PÅ DET FÖR DET FINNS INGET ENKELT SVAR. Det finns dock en gemensam sak som dyker upp oftare än andra saker. CHARMEN! Personligen så kan jag känna att jag besitter den kraften ibland, dock inte hela tiden. Fast det kanske sker omedvetet också? Tänk om jag är sjukt charmig fast jag inte vet om det? Och att jag nu kommer få massa kommentarer om det?

ÅH VÄNTA! Jag tror Fantasin tog över här. Vi ska LUGNA ner oss nu. Som kontringsfråga så kan vi se vad jag har att säga om vad killar tänder på. Självklart så tycker ni att svaret är jättelätt ( ÅHHH BRÖST OCH RUMPA) , men det finns faktiskt andra saker som har större betydelse för just MIG. Det säger jag inte för att sticka ut och kunna vara speciell, utan för att jag verkligen tycker det. Det jag tänder (ordskämt) mest på är leendet. Sedan på andra plats så kommer ögonen. Jaa, ögon som jag kan titta in i och bara försvinna i. Åååhhhh.

Vad tycker du är viktigt?

The takeover

Klockan är 07:37 och jag sitter här och bloggar. Tror faktiskt att jag aldrig har gjort det på morgonen, visst är det lustigt? Okej nej, det är det inte men whatever. IALLAFALL så är jag pigg och glad av den anledningen att det är fredag imorn. Måste dock punga ut pengar till Jakob eftersom jag är skyldig honom den galna summan FEMHUNDRA kronor.

Sedan är jag lite besviken på att det inte är någon svenska idag. Passande nog så är det av just den anledningen jag kan sitta här och skriva! Egentligen så vill jag bara skita i den här dagen, sova någon månad (eller två?) och vakna med VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR. Inte för att det är särskilt kallt idag, men det är ingen SOL och istället massa SNÖ.

Nu blev det här ett fruktansvärt tråkigt inlägg, men ha inga förhoppningar på att jag ska kunna producera någonting på morgonen. Ni förstår inte vilken utveckling det här är för mig som person, blablabla. Nej , nu räcker det. Jag ska nog ta och titta igenom min novell eller försöka få någon slags inspiration till att skriva en dikt.

KOM IGEN LENA!

Mannen med ikonerna

Som ni kanske märkt så har det dykt upp allt fler kategorier på min blogg som jag har skapat bara för underlätta det för dig som läsare. Visst är jag omtänksam? Men på sista tiden har jag blivit allt mer beroende av den här bloggen. Visst är det patetiskt? Poetiskt eller patetiskt, du bestämmer. Nu måste jag däremot få lite sömn. GOD NATT GOTT FOLK!

1/8

Visst är det konstigt, den där känslan. Rädsla tror jag den kallas. Den som smyger sig in i folk och sprider skräck, men var inte rädd. Rädslan den går över, men oron stannar kvar. När en känsla försvinner så tar en annan över. Oron är inte lika lätt att få bort, för den grundar sig på att man inte vet. Man vet inte vad som kommer att hända eller vad som ska hända. Man vet med andra ord ytterst lite, eller ingenting.

Oron är som cancer. Tills det kommer ett botemedel så finns det inget som hjälper , bara bromsmediciner. En av dom bromsmedicinerna är hopp. Hoppet gör så att oron inte tar över helt och hållet. Hoppet gör att du kan se ditt mål klart och tydligt framför dig. För visst har du ett mål? Jo, jag har ett mål. Det ironiska är att jag gav mig själv denna cancer. Jag valde att bli smittad av den för att kunna bli botad och bli bättre än någonsin. Tänk då ifall jag har fel? Tänk ifall det aldrig kommer någon mirakelmedicin som botar min oro? Hur ska jag då någonsin kunna fortsätta?

Jag minns vad jag hade. Det var inte mycket, men det var det närmaste jag kunde komma till en drivkraft, men istället så hade jag inget mål då. Här och nu , idag så är jag en åttondel hel. 12,5% hel. Nu är det bara 87,5% kvar, sedan är jag hel. Snart ska jag bli fylld igen. Snart...

Character development

F: Han sa att han skulle komma snart...

L: Lyssna inte på vad han säger.

F: Varför inte?

L: För det slutar med att du blir olycklig.

F: Då är det väl inte bättre att lyssna på dig?

L: Jo, för jag har rätt.

F: Titta nu kommer han!

O(FMVO): Hej! Hur är det med dig?

L(LMVP): Försvinn.

F(FNA): Har du något att berätta för mig?

O: Ja det har jag. Allting kommer att ordna sig. Lösningen finns inte inom räckhåll, men du måste kämpa! Jag vet exakt hur det kommer sluta och jag ska berätta det för dig snart...

L: Lyssna inte på honom!

F: L, var snäll och var tyst och låt O berätta vad han har att säga.

O: Tack F! Vad jag tänkte säga var att...

L: STOPP!

................................................................................

Författare

Såg min morbror, Pontus Wikner, på ett tv inslag på tv4. Är väldigt stolt över att han är debutförfattare med sin bok "Löparen"! Efter det inslaget så blev jag astaggad på att skriva mera än vad jag redan gör. Här är länken ifall ni vill kolla. http://www.tv4play.se/aktualitet/efter_tio?videoId=1.1557879

Men nu ska jag inte göra mer reklam för honom. Jag måste fokusera på mitt EGNA skrivande. Det är ju svårt när jag inte har tillgång till min största inspirationskälla, MENMEN. En ny novell som jag har i huvudet kommer jag börja skriva i sommar. Är redan taggad på det! Nu ska jag sitta och fixa lite med min nuvarande novell. Har ju slöat skitmycket, men det har varit så pass mycket i skolan.

ADIOS!

Kärlek och Trams

Det har gått en vecka nu. Kom igen Fredrik, bara sju till. Jag klagar inte längre, det värsta är över. Istället så har jag börjat med något nytt. Åh, något kreativt. Det ska bli oerhört intressant att se vart det leder. Jag skulle kunna visa upp det HÄR OCH NU på loggen, men tiden är inte mogen än. Nej, det är inte dags än.

Jag vet att ni hatar när jag talar i gåtor, men någon gång kommer ni förstå. Fast betyder det så mycket? Att förstå vad som simmar (Älskar min favoritmetafor) runt i mitt huvud? Kanske, ifall ni nu finner mig en sådan intressant person. Sedan finns det ju en till gyllene regeln som jag brukar köra med. DET MAN INTE VET LIDER MAN INTE AV. Följer man det så behöver man aldrig ljuga för någon, visst är det bra?

Jag drömde även en intressant dröm om fotboll. Varför i all världen skulle jag göra det? Att JAG spelade fotboll? Det var liksom ett tag sen. Fast jag tror att det är du som drömmer det inom mig. Visst låter det logiskt? Okej nej, det gör det inte, men du börjar ta över mig. Jag börjar bli mer som dig. Det enda logiska förklaringen till detta är att det är min förmåga att anpassa sig som börjar verka. Oja, men det funkar båda vägarna. Jag kan oanpassa mig också, hur enkelt som helst. Det är bara att läsa mellan raderna...

Tralalalla

fg

Bah, torsdag imorn. På torsdagar så kan man säga "Det är fredag imorn!". Det känns som om jag inte förtjänar att säga det den här veckan. Som tur är så är min cp-hals bättre.

Blargh

Du där, ja, just dig

Just nu känner jag en vilja inom mig. En vilja att prata med dig, eller vem fan som helst på hela den här planeten. Jag vill prata om allt som vi inte har pratat om förut, för tänk om du är som mig? Tänk om vi har så otroligt mycket gemensamt fast vi inte vet om det?

Alla säger att de alltid är så ensamma, men tänk på att det finns folk där ute som skulle passa dig perfekt och t.o.m älska dig. Har du tänkt på det? Tänk på alla konversationer som du aldrig haft, alla djupa samtal som du aldrig kommer, alla härliga stunder då du aldrig känner dig ensam. Du kan hitta dessa människor, men du får inte SLUTA leta! Jag blir så irriterad på alla människor som jag aldrig kommer träffa, alla underbara människor. Jag vet att jag inte kommer träffa alla, men jag vet att jag kommer träffa många av er. Kanske kommer jag ha en djup konversation med just DIG en söndagskväll, eller din KOMPIS eller hans/hennes KOMPIS. Förstår du inte? TILLSAMMANS så kan vi förena världen.

Visst är det frustrerande? Och vet du vad? De kanske tänker på exakt samma sak som oss. Att de ska hitta sina underbara människor. Underlätter vi det för dem? Eller för oss själva? Nej, vi kan göra det bättre än så.

Mitt tips till dig som människa, prata med någon den här veckan som du aldrig har pratat med förr. Eller prata om något ovanligt med någon som du brukar prata vardagliga saker. Förstår du? Du kan hitta din soulmate redan IKVÄLL ifall du anstränger dig tillräckligt. Msn, facebook, telefon... Det spelar ingen roll. Gör inte det här för min skull, gör det för din egen. Sedan du återförenas med dina förlorade bröder och systrar.

Du ensam kan förändra världen, du mäktiga människa.

Charlie-syndromet

Enligt Nick Hornby så finns det fyra slags grader av kärlek på ett väldigt förenklat sätt som jag ska visa nu.

  • Att befinna sig i ett förhållande
  • Att befinna sig i ett olycklig förhållande
  • Att vara singel
  • Att vara desperat

Det känns som om jag pendlar och svajar mellan den tredje och fjärde graden, men det lutar ändå mer åt tredje graden, thanks god.

En annan sak som Nick Hornby tar upp, vilket jag själv har erfarat, är det faktum att det är lättare att ha föräldrar ifall man har en partner. Riktigt varför vet jag inte, men det blir bättre stämning på något sätt.

Så det enda jag undrar nu, har jag fallit för Charlie-Syndromet? (Nej ni kommer inte hitta det syndromet någonstans, för jag hittade just på det och ni måste läsa High Fidelity för att förstå vad jag menar) Är världens så grym mot mig? Nej.

Jag är bättre än så.

It gets better

Är på någotlunda bättre humör idag, eftersom jag har gjort klart allt skit i skolan klart. Det var bara den här tisdagen som sved, men nu är det lugnare. Ska börja plugga till proven nästa vecka I TID NU har jag bestämt nu, efter ett intensivt utvecklingssamtal. Kanske jag lyckas göra min tillvaro lättare t.o.m? Vem vet. Är lite bättre i halsen nu iallafall, men känner mig fortfarande fucking död i kroppen. Får se om jag går imorn, jag hatar verkligen att vara sjuk, men det är bara dumt att gå ifall jag inte känner mig bra.

Nu känner jag mig bara... GLÄH.. tom. En känsla som jag har fått stifta bekantskap med på sista tiden. Termen "ensam" är överanvänd och alla är ensamma. Hellre tom än ensam liksom. Ingen kan säga att du inte är det! MOHAHAH! Vänta, hörde jag nästan en positiv ton där? Nej då, det är bara ironin. Det är ironin som gör att jag klarar av det här. Lite roligt måste man få ha också. Hihi.

Patetiskt

Känns som det enda jag har gjort idag är att blogga, men ni förstår, jag har ingen annanstans att ta vägen. Alla dörrar slängs igen framför ansiktet på mig och då står jag där som ett fån. Åh det är så skönt att tala ut här på bloggen och låtsas att någon läser det med någon slags förhoppning om att bli upplyst. Eller varför läser ni min blogg? Jag klagar bara hela tiden. På mitt liv på allt. BLABLAABLA.

Min historiabok ligger där bredvid mig och försöker bränna ett hål i min säng. DEN VILL BLI LÄST, men just nu så skiter jag i den. Jag har varit duktig idag. Jag har läst 120 sidor i min engelskbok. Varför säger jag ens det här? Får det mig att känna mig bättre? Mindre skyldig? SKYLDIG TILL VAD? Åh jag fattar inte hur jag står ut med mig själv. Bli aldrig som mig kära vänner, för det är jobbigt att ständigt misslyckas. Jag känner inte att jag har lyckats med nåonting.

Kanske så finns jag bara här för att underhålla er. "Åh nu ska jag läsa Fredriks blogg lite och tycka synd om när han talar ut om sitt patetiska liv. Varför läser jag den ens, han klagar ju bara? Han har aldrig lärt mig något, han har aldrig med sina patetiska inlägg lyckats inspirera mig till att göra något bra för någon". När ni blir vuxna så kommer ni kanske berätta för era barn om mig. "Bli aldrig som honom!" Kan jag ta den rollen? Klarar jag av det? Det är då du ska fråga dig själv ifall DUUUU klarar av det. Svaret är nej. Du klarar inte av det. Det är därför jag har den roll jag har, för att ingen annan klarar av det. Ingen orka vara Fredrik en längre tid och ingen orkar vara med Fredrik en längre tid. I början kanske jag tillfaller dig trevlig och lite mystisk.

Nej kära vänner, kära läsare, bli aldrig som mig. Ha bara mig i åtanke innan ni gör någonting som ni kanske får ångra. "Vad hade Fredrik gjort?" När ni väl känner mig så bra, vilket ni kommer göra ifall ni fortsätter följa den här bloggen och drunkna i mina patetiska tankar. "Patetisk" är mitt nya favoritord förövrigt.

För det klär mig så utmärkt.

Åsikter

Jag är så trött på alla som klagar hela tiden. Jag är så trött på att de ser fel i allt och nämner det. Jag är så trött på dem som klagar och förväntar sig att någon ska bry sig. Det är då jag inser jag inser att jag är en av dem.


Jag är ännu tröttare på alla som pratar om hur bra deras liv , hur underbart det är och att de aldrig har varit så lyckliga. Jag är så trött på att de ser ned på oss "klagare" och ber oss skaffa ett liv. Kanske vi borde göra det? Och bli som dem? Det är då jag inser att jag är avundsjuk på dem. De som kan kalla sig lyckliga. Fast är det verkligen att vara lycklig? Jag kanske överskattar dem. Kanske betyder en "älskling" inte lika mycket som jag tror. Fast en gammal regel är att man gör det till vad det är. Åh det låter så logiskt när jag tänker efter.

Men det enda jag har att välja på i nuläget är att låtsas vara lycklig eller acceptera att jag är olycklig. Eftersom lyckan i sig inte finns inom min räckvidd så är alternativen till att leva ytterst begränsade. Börjar jag bli desperat? Det tvivlar jag på, men jag behöver inte "någon" längre. Jag vet exakt vad jag behöver och det finns inte inom min räckvidd just nu. Jag vet inte vad som gör mig lycklig, men jag vet vad som får mig att inte känna mig olycklig.

Det är du.

Snälla gud, vrid fram klockan

ouuuuuuh!

Är på någolunda bättre humör idag eftersom min bok inte är lika tragisk längre, plus att min hals inte gör lika ont. Tror jag är packad och klar för skola imorn känns det som. DET FINNS DOCK en grej som inte kommer lösa sig på ett tag. Vissa av er vet vad det är, vissa av er vet inte vad det är och ni bryr er inte eller. Därför tänker jag inte göra mig besväret att berätta det. Fast jag kanske redan har det? Dock på ett väldigt abstrakt sätt. Jag gillar ju att vara mystisk.




Sedan undrar jag ifall du tänker på mig ibland. Jag undrar ifall du saknar mig, men jag kanske borde sluta tänka dessa tankar. Är det vad du vill? Jag vet inte vad du vill, men jag vet vad jag vill. Den sista undringen är ifall du läser det här och vad du tycker. Tyck bara inte synd om mig. Det vill jag inte att du gör. Som du sa så var det nödvändigt med en förändring. Åh, jag tänker för mycket, men du gav mig all världens tid till att tänka. Så jag sitter här och försöker minnas hur din röst låter. Visst är det patetiskt? Men jag kan inte låta bli. Jag kan inte låta bli att försöka minnas hur allt var. Nej, nu måste jag göra något vettigare, typ radera sms i min inkorg. Dock inte alla.

Som jag önskar att vårt krig tog slut

F: Vad är det jag försöker bevisa?

L: Din lojalitet.

F: Tror du hon uppskattar det?

L: Det är en fråga som du ska ställa dig själv.

F: Jag vet inte vad jag ska göra längre. Allt känns så svårt utan henne.

L: Och det är meningen att det ska vara svårt och jobbigt. För vad hade du betytt annars?

F: Jag vill bara höra hennes röst igen.

L: Schhhh, tålamod. Du kommer att göra det. Sluta vara en sådan mes. Du gör det bara jobbigare för alla andra.

F: Varför är du så negativ hela tiden?

L: Jag är bara Logisk. Det är du som fjantar runt och tror massa saker.

F: Okej förlåt, ska vi bli vänner igen?

L: Visst,

Tennisboll och läsning

Kom mig själv med att nyss sitta och humma till Stairway till heaven, pga att pappa sitter och nöter den på gitarr hela tiden. Snälla ta mig härifrån... För er som har saknat min närvaro i skolan så kan jag berätta att jag har försökt bekämpa en förkylning som har knockat ut mig. Vaknade med en tennisboll i halsen idag med, men jag hoppas att jag tillfrisknar till imorn. Är väldigt benägen om att att få historiaprovet överstökat vilket skulle lyfta en börda från mitt bröst. Nu ska jag läsa ut min engelskbok och försöka titta lite på historian.

Adios

Grönsaksland



I ett land där allting växer,
där sås ständigt nya liv.
När solens strålar smeker världen,
så frodas fröna i sitt land.
Vi växer och vi lever,
i skuggan av trädgårdsmästaren.

I ett land där allting växer
där växer ständigt nya liv.
När molnens massa mörknar världen,
så viker sig växterna i sitt land.
Vi andas och vi dricker,
i skuggan av trädgårdsmästaren.


I ett land där allting växer,
där skördas ständigt nya liv.
När regnets raseri raserat världen,
så blöder bladen i sitt land.
Vi lever och vi dör,
i skuggan av trädgårdsmästaren.

I ett land där inget växte,
där fanns det aldrig något liv.
När trädgårdsmästaren kom,
så såddes frön i livets gryning.
Vi existerade bara,
i skuggan av trädgårdsmästaren.

Åh trädgårdsmästare,
vem sådde dig?
Åh trädgårdsmästare,
vem skördar dig?
Vi existerar bara i din skugga,
åh trädgårdsmästare.


Ajmissjutu

F: Jag saknar henne! Jag blir galen!

L: Schhh, tålamod.

F: Tänk om ingenting händer efteråt? Tänk om jag blir ensam?

L: Då är allt som vanligt igen. Det blir ingen skillnad.

F: Men jag vill ju! Jag vill!

L: Ja, vi vill alla mycket.

F: Men det här handlar om mig!

L: Nej, det handlar inte bara om dig. Det handlar om henne också.

F: Ja, jo, okej då.

L: Gör nåt vettigt med din tid istället.

F: Som vad?

L: Svaret finns inom dig



What matters is what you like, not what you are like

Brännpunkt

Jag är så jävla trött dem.

De människor som lever i sin egen bubbla där ingenting ont händer, där de bara fjantar runt och låtsas att de är lyckliga. De är med sina vänner och vissa har kanske en partner också. När jag ser dem så vill jag bara skratta åt dem. Vad gör de för vettigt? De lever sitt liv och tror att de har uppnått perfektion, samtidigt som de klagar på alla små problem som de konfronteras av i vardagen.

När de väl konfronteras med andras problem, som är mycket allvarligare än deras egna så är de så "ledsna". Vet du vad? De bryr sig inte ett piss. De bryr sig inte för att de problemen inte existerar i deras värld. Tänk efter, vad är egentligen värst? Att vara olycklig eller att låtsas att man är lycklig? Jag skrattar åt de andra, de som låtsas vara lyckliga. De lever på sina rutiner och planer, men när de väl går fel så faller de.

Och de landar hårt. Ingen kommer stå där för att dämpa fallet. Skillnaden mellan att vara olycklig och att låtsas att man är lycklig är väldigt simpel. Är man olycklig så är man medveten om att man faller, vilket de andra inte är. Åh, jag är så förbannat trött på dem.

Sätt dig ner och fråga dig själv, "är jag lycklig?". Svara ärligt, för annars kan du lika gärna skita i det. Ifall svaret är "olycklig" så grattis, då har du klarat testet. Ifall svaret är "ja, jag är lycklig" då har du misslyckats. För en lycklig person frågar aldrig sig själv ifall han/hon är lycklig.

Nu vet du.

Filmer

Har just sett en perfekt film.

Grejjen med att vara filmnörd är att man gillar dom bästa filmerna. Den filmen jag har sett heter  Schichinin no samurai och är från 1954. Tre timmar svartvitt och japanskt tal med engelskt textning, men gud så perfekt filmen var. Den blev just en av mina favoritfilmer. Bara därför så känner jag för att presentera en topp10 lista här. Vill bara skryta lite om min filmsmak. Notera att bara EN film är från 2000-talet.

1.Schindler´s list (1993)
2.Taxi Driver (1973)
3.Fight Club (1999)
4.The Shawshank Redemption (1994)
5.Pulp Fiction (1994)
6.One flew over the cuckoo´s nest (1987)
7.Saving Private Ryan (1998)
8.Oldboy (2003)
9.Schichinin no samurai (1954)
10.The Green Mile (1999)

Dialogo

F: Jag är inte rädd längre.

L: Du är så duktig, nu tar vi en dag i taget.

F: Fast jag kan inte låta bli att le åt henne.

L: Talande tystnad.

F: Tror du hon tänker på mig?

L: Ja det tror jag.

F: Tror du att...

L: Schhh. Det räcker för inatt.

Svart Snö

Svart snö

Jag tittar på dig när du inte ser,
och jag önskar att jag var med.
Du är så vacker när du ler,
och alla praktprinsessor står i led.
När jag ser hur du lider,
så faller allt ned som svart snö.

Jag tänker på dig när jag är vaken,
och jag önskar att du var här.
Du är så vacker när du är naken,
och alla dårars drängar svär.
När jag ser hur du bryter ihop,
så faller allt ned som svart snö.

Jag hör din röst inom mig därtill,
och jag önskar att du fanns nära.
Du är så vacker när du blinkar till,
och alla praktprinsessor de vill lära.
När jag ser att du inte orkar mer,
så faller allt ned som svart snö.

Jag saknar dig så,
och jag önskar att du kom hit.
Du är så vacker när du vill förstå,
och alla dårars drängar luktar sprit.
När jag ser att du beredd att ge upp,
så faller allt ned som svart snö.


Jag ser att du är lika ensam som jag,
men jag önskar att du förstod.
Jag räknar alla dina andetag,
men du bara hostar blod.
Dårars drängar och praktprinessor skrider förbi,
blinda dårar ska de förbli.
När jag ser att du har valt att dö,
så faller allt ned som svart snö.

Ansgar & Evelyne

Och äntligen har jag tagit det första steget. Äntligen har jag mognat. Allt som hitills har hänt har varit tester. Alla dessa tester misslyckades jag på, men för varje misslyckande så blev jag starkare. Bara nu och först nu förstår jag vikten av dessa test. Åh Fredrik, du har varit så duktig. Där jag förut har misslyckats har jag nu lyckats. På ett öde slagfält står jag ensam kvar med huvudet högt.

Alla dessa tester har gjort mig starkare. Alla dessa misslyckanden har gjort mig starkare. Starkare för vad? Starkare för förändringen, den förändring som jag nu står inför och jag har segrat. Ja, jag har segrat. Jag blev stark nog för att klara förändringen. Inga tårar ska falla. Ingen ångest ska få sitt järngrepp om mig, nej, jag är starkare än jag någonsin har varit. Det som förut hade förintat mig har nu gjort mig starkare än någonsin. Åh Fredrik, du har varit så duktig. Jag satsade allt och gick segrande ut.

Förändring är en svår fas och jag har bara tagit första steget, men jag vet att jag kommer klara det. Jag vet att jag kommer klara av det, ja det vet jag. Jag ser ned på mina händer och knyter dom och stirrar upp i taket och väntar på att smärtan ska komma. Ingenting. Jag känner ingenting. Bara en bekant känsla. Saknad. Någonting fattas, men en dag ska jag bli hel igen. Den tionde maj ska klockorna ringa ut och känslorna vråla ut sin åsikt. För jag vinner i båda fallen. När förändringen väl har börjat kan den inte stoppas. Den går inte att stoppa. Vad jag än känner nu så kanske det inte spelar någon roll om två månader.

När jag ser tiden utlagd framför mig så känner jag ett rädsla. Det är ju så långt, men jag kommer klara det. Du finns inom mig och jag hoppas att jag finns inom dig också. Bara ifall jag är en liten prick räcker. Bara jag finns där. Du vet, där innerst inne. Jag ska aldrig göra dig besviken igen. Aldrig mer. När jag tar det sista steget i förändringsfasen ska du stå där och ta emot mig. Efter det får vi se vad som händer.



"Och som jag önskar att du var här nu
Jag vill bara höra dina hjärtslag
Och som jag önskar att vårt krig tog slut
Jag har lärt av mina misstag
Och du är lika ensam som jag"


Soligt

Handlöst fallande så låter sig dropparna sig dras ned från det snöfyllda hustaket. Åh vår, du är kommen. Som vi har längtat.

Det är då den pessimistiska rösten viskar till mig att det säkert hinner snöa en gång till och att jag inte ska hoppas som den fåne jag är. Visst, jag ska inte lyssna HELT på honom utan bara ha det i åtanke. Som det brukar vara. Man måste vara beredd på det värsta och det är jag duktig på. Förmodligen för duktig, bah.

Iallafall så känner jag en värme spridas inom mig och den kommer vara så länge jag vaknar med att solen skiner in i mitt rum. Ljus. Värme. Det här börjar gå åt rätt håll känner jag. Nämen Fredrik, hörde jag en antydning till en gnutta hopp? Ånej, det var bara en positiv tanke.

Och vi vet att det är en bra början, men till vad? Jo juste, förändring.

Tisdagstankar

Det första intrycket.

Aha, en upplyst människa

Det andra intrycket

En som uppskattar det jag gör

Det tredje intrycket

Ambitiös, snygg , smart , rolig , vänta! Vad håller jag på med?

Det ettusendetrettioandra intrycket

Hon älskar mig

Det hundratusenåttahundrasjuttiofjärde intrycket

Hon älskar mig

Det miljonteåttahundratusendesjuhundranittofjärde intrycket

Hon älskar mig

Det sista intrycket

Hon var den enda som förstod mig

Skolan

"Åh, ett litet stänk av ironi. Tittar du på mig? Nej, tänkte väl det."

I brist på inspirationsmaterial till att producera något vettigt så sitter jag här helt tankelös. Kanske borde jag skriva färdigt min novell? Kanske borde jag plugga till något prov? Helt plötsligt så växer prestationsångesten och kastar en skugga på mig. DU SKA VARA BÄST FREDRIK ANDERSSON. Pappa nämnde förra veckan att man är den man, fast jag tror inte han själv visste vad han menade. Man kan bli någon annan bara man vill det. Bara man tillåter det. Bara man tillåter förändringen. Bara man är tillräckligt stark för förändringen.

Det är då jag frågar Logiken "Varför tillåter jag inte förändringen? Jag är ju stark". Då förklarar han att jag har inget att vinna. Det finns ingen drivningskraft till höga betyg. Det finns inget mål. Det är som att springa på en löparbana, varv efter varv och vänta tills tiden går ut. Man ska pressa sig själv i skolan tills yttersta gränsen tills den är slut. Det är först när du hör visselpipan som du vet att det är över och att du kunde ha sprungit lite extra på det första varvet, kanske t.o.m det andra. Det är först då du vet att du kunde ha presterat bättre. Ifall skolan var en racksträcka, en enda lång raksträcka, så skulle jag vara Usain Bolt. Jag skulle bara behöva kuta allt jag kunde och SE målet framför mig. Jag skulle vara bäst i hela jävla världen.

Sanningen är att det finns ingen drivkraft. Det finns inget mål. Allt vi kan göra är att hålla vårt tempo och se vart det tar oss. Jag som har jävligt dålig kondition. Hela tiden ska vi påverkas av åskådarna, en publik av prestationsångest som klappar händer och skriker. Dessutom så känner jag att jag inte får göra dem besvikna. Jag tål inte att se hur deras leende dör bort, inte hur glöden försvinner ur deras ögon. Men är det verkligen för dem jag kämpar? Är det inte för min egen förbannade skull?

När du väl springer dina varv där så kanske du brukar leda i början, men varv efter varv så blir du omsprungen. Lärarna säger att skolan är en individuell process, men det känns fan inte så. Du har säkert blivit påkörd av den känslan att du bara fick VG på provet, medan din kompis som inte pluggade fick MVG. Varför fick inte du MVG? Du blev omsprungen på banan. Det är egentligen inte individuellt. Skolan är en tävling till att få bäst startplats i livet. Alla har lika förutsättningar my ass. Alla är olika.

Det är först efter du har sprungit alla dina varv, fått din tid, när du står i duschen och låter det varma vattnet dölja att du gråter. Dina tårar blandas ut med de oskyldiga vattenstrålarna som smeker ditt ansikte. Varför gjorde du inte bättre ifrån dig? Varför kämpade du inte när du visste att du kunde? Det är då en liten röst i din hjärna viskar till dig

"Det fanns aldrig något mål"




F och L

F: Tycker du inte synd om henne?

L: Nej.

F: Varför?

L: Vi har båda varit i den situationen och du minns vad jag sa.

F: Ah juste. Den sak i livet som man måste vara stark inför. Förändring.

L: Precis. Nu lär du dig.

F: Så vad vill du att jag ska göra?

L: Avvakta. Spela den rollen som du har blivit tilldelad.

F: Som är?

L: Observatören.

Farväl

Döden är en naturlig del av livet.

Den kan komma så snabbt, så plötsligt. Starka känslor sväller upp och släpps lösa i panik. Du hann aldrig säga farväl, men hade det gjort saken lättare? Hade du klarat av ett sista farväl? Ett smärtsamt avsked? Jag är inte så säker på det.

De som vi älskar mest och som försvinner lever fortfarande vidare inom oss. De kommer först dö när själva minnet av dem är utplånat. Det är upp till dig ifall du vill förtränga alla skratt, alla goda stunder som du hade med den personen. Den personen som försvann. Så hastigt, så plötsligt.

Men där människor försvinner ska andra komma. Andra människor som du kommer lära dig att älska och det är så livets cykel funkar ihop med döden. Se bara inte livet som en nedräkning utan se istället livet som en stund då du har möjlighet att leva alla dina drömmar och lyckas med det som du eftertraktar så mycket.

När du väl har levt alla dina drömmar så är det dags att se dina barn leva sina drömmar. Oftast hinner du nog med att se dina barnbarns drömmar gå i uppfyllelse också. När allt det har inträffat så kommer du välkommna döden som en gammal vän. En vän som varit med dig hela livet, ständigt kikande över din axel. För vissa kommer döden fort, för andra så kommer den långsamt.

Men det spelar ingen roll ifall döden kommer snabbt för en person. Det är tragiskt när unga människor dör, men de har det bra på den stig de vandrar nu. Döden är nästa stora äventyr efter livet. Döden kommer du spendera själv, men var inte rädd. Precis som döden kikade över din axel så kommer livet vara där och hälsa på dig. Du kommer alltid finnas kvar i de människors hjärtan som du har påverkat.

Var inte rädd. Vi tänker på dig.

Tv-serier

Fick just en ovanlig tanke i mitt huvud. Det är ju såhär att jag aldrig kollar på tv, och absolut inte följer någon serie på tv. Vi kan börja med serier. Varför i hela friden följer jag inte någon serie på tv? För det första så både hatar jag och älskar rutiner. Men jag kan se det framför mig, att bli tvs slav varje vecka klockan åtta framför tvn. Det känns inte som om jag uppnår någonting med det. Det är då vi kommer till ett av mina favorit citat från en av mina favoritfilmer, Fightclub. Citatet är "The things you own, end up owning you" och det är så sant när man tänker på hur dagens samhälle är. Det citatet återspeglas i en annan film, Into the Wild, där protagonisten överger alla prylar, allting.

Denna tanke som började med en helt vanlig tvserie utvecklades till något annat känner jag. Visst, jag skulle säkert älska den tvserien ifall du visade mig den och jag skulle nog börja kolla på den. Dock så kan jag inte vara en slav åt min tv. Nej, det kan jag inte. Men ni ska inte missförstå mig nu. Jag följer faktiskt en serie, MEN inte på tv. House M.D är ju faktiskt en serie i precis min smak, men jag har jju ett annat sätt ett se den. *HOST* Ska dock inte uttala mig mer om det, eftersom jag inte vet vem som nu kan tänkas läsa min trevliga lilla blogg.

Tänk efter själv när det gäller det här ämnet. Är du en tv-series slav? Du kanske är slav åt flera tv-serier eller program? Då tycker jag att du ska göra såhär, ha en tv-fri vecka och försök göra något annat. Efteråt så kan du berätta hur det känns. Ifall du känner som mig så kommer du känna lite ångest för att du inte vet vad som har hänt, men vet du vad? DET SPELAR INGEN ROLL! Det händer inte på riktigt, det är bara en tv-serie för guds skull! DET ÄR INTE HELA VÄRLDEN.

Så uträtta något viktigt istället. Gör något glad. Gör någonting överhuvudtaget som betyder någonting för någon. Du är inte en slav. Du är fri.

Friheten är din att ta.

Vid matbordet

F: Både mamma och pappa var duktiga i skolan

S: Coolt!

H: Pappa var lite slöare

F: Det var jag inte alls det!

H: Jo

F: Okej då. Du var alltid lite ambitiösare än mig.

H -> S: Hoppas du inte har ärvt din pappas slöhet

S: Hahaha!

F: Hoppas du inte har ärvt din mammas sinne för humor

L -> F: För nej, framtiden är aldrig långt borta.

Inside

Ifall du blundar kan du se mörkret

Ifall det är alldeles tyst kan du höra tystnaden

Ifall du är riktigt ensam så kan du känna gemenskapen

Ifall det är riktigt kallt så kan du känna värmen




The fear will disappear,
but the dread will spread

Inside our hearts it will grow,
and the agony shall flow

Yet there is nothing to gain,
but only more pain




Hyyyyyysch. Jag finns inom dig.

Slack

En drömlös har gjort mig gott och nu sitter jag efter ett besök från alla far -och mor föräldrar. Känner att jag har fikat alldeles för mycket den här veckan och tränat alldeles för lite.

Nu blev det här ett lamt inlägg , men jag känner mig inte sådär jätte inspirerad en solig lördagseftermiddag till att skriva nåt poetisktl. Titta gärna på tidigare inlägg eftersom jag har varit väldigt kreativ den här veckan.

MENMEN jag har slöat när det gäller novellskrivandet. Jag har tydligen haft "bättre" saker för mig. Undra vad min hjärna klassar som bättre? Aja, tänker inte dra ut mera på det här. Nu ska jag ha nåt "bättre" för mig >.<

CYA

Människans förhållande till livet

Människans förhållande till livet av Fredrik Andersson

  • Man ser det man vill se
  • Man hör det man vill höra
  • Man känner det man vill känna

De här tre enkla påståendena förklarar människans förhållande till livet. Utan dessa punkter skulle vi befinna oss i ett tillstånd av harmoni. Lögnen skulle inte existera och sanningen skulle dominera. För att kunna förstå människans förhållande till livet så måste man själv ignorera de här punkterna för att kunna uppnå förståelse. När man inte längre ser människor som människor så ska man förstå människan. Men man kan inte använda denna teknik för att förstå sig själv, eftersom man inte kan upphöra att vara människa.

Så fråga aldrig dig själv vem du är och vänta på svar, för ingen kommer att svara.

Svaret finns inom dig.

Mannen i rullstolen

Här är sista drömmen. Sedan tycker jag att jag har varit en duktig bloggare idag. Fast hur intressant är det att läsa om mina drömmar? I DUNNO! Men det är ganska intressant att kunna förstå budskapet, alltså vad mitt undermedvetna vill säga mig. Han och jag är ju ett på dagen, men på natten så väljer han att kommunicera via drömmar.

Okej det där lät ganska konstigt, men här kommer nåt konstigare!


Mannen i rullstolen


- Det kommer bli så kul!

"Jag suckar åt optimisten bredvid mig i kylan på den propfulla busshållsplatsen. Kanske är jag lite av en negativ typ på grund av att jag sitter i rullstol. Ja du hörde rätt, jag sitter i rullstol. Det enda positiva är att man slipper frysa om benen i den förbannade kylan. Jag spottar på marken och spottet fryser på några sekunder till en isbit.

Tillslut kommer den efterlängtade bussen. Mina vänner börjar genast tränga sig först i kön för att komma in och få en bra plats. Jag ropar på dom och ber dom hjälpa mig in i bussen, men dom tycks ha glömt mig. Arg som ett bi så går jag in bakvägen. Helt själv med hjälp av mina starka armar så hävar jag mig upp till närmaste säte. Jag kom på sist. Nu stänger bussen dörrarna. Hallå! Min rullstol är fortfarande där nere på busshållsplatsen! En annan kvinna tycks också ha uppmärksammat det och försöker skrika åt busschauffören, men han hör inte.

Så då var vi på väg mot Läkerol Arena, utan min rullstol. Plötsligt genom ett trollslag så hamnar jag framför bussen på motorhuven. På den här bussen fanns det tydligen en sådan och där satt jag som en fåne. Plötsligt kommer bussen in på trånga gränder där det springer massa lekande barn överallt, helt omedvetna om den skenande bussen. Jag där jätteorolig eftersom vi missar barnen med bara några centimeter. Men då kommer ett barn mitt framför bussen och jag inser att ifall jag inte gör någonting så kommer barnet att krossas! Snabbt som blixten så lyckas jag fånga barnet i min famn precis innan bussen krossar den. Så då sitter vi där, jag och ett okänt barn på framsidan av en buss.

Efter ett tag så är vi ute ur de trånga gränderna och vi är framme vid en skola. När bussen ska svänga så välter den åt sidan. Jag känner hur jag kläms mellan bussen och den hårda marken. Alla mina ben i armarna knakar och bryts sönder under den fruktansvärda tyngden. Jag skriker av smärta och lyckas kravla mig ut. Sedan fylls jag av ilska. Darrande så reser jag mig på mina ben som jag inte har kunnat använda på 10 år. Darrande så går jag fram mot bussen och skakar den med mina sönderbrutna armar. Chauffören och människorna kastas omkring.

När jag har lugnat ned mig igen så blir allt tyst. Jag hör en ambulanssiren någonstans. På mina darrande ben så sliter jag upp dörrarna till bussen och drar ut alla människor ur vraket. Det är många skadade. När alla är ute så går jag därifrån, på mina ben som jag inte har någon känsel i. En polis springer efter och frågar efter mitt namn, men jag svarar inte. Jag bara går därifrån."



SÅDÄR JA! Kanske en något förvirrande dröm, men jag gjorde mitt bästa för att få er att försöka förstå. Är ganska stolt över mig själv ifall jag får säga det själv. Lite något av en hjälte kanske. Men nu är det slut med drömmar och tankar, för nu ska jag ta och fika lite !

ADIOS!

Den grekiska flaggan

Idag tänker jag berätta om två intressanta drömmar jag drömde. "Varför?" Kanske du frågar dig själv. Visst, jag frågar mig själv det, men ingen svarar. Men jag tycker vi kan säga att vi ska se drömmar som något slags tecken. Det låter bra tycker jag. Riktlinjer för hur man ska leva och inte leva.

Nja, nu spårade det ur. Här är mina drömmar iallafall!

Den grekiska flaggan

"Min förskolelärare Birgitta och jag diskuterar hur stora sniglar kan bli och hon håller upp ett stort skal framför mig. Jag tar i det och det är sandigt och tungt. Hon säger att jag måste skynda mig och hämta den del som ska göra så världen fungerar. Jag måste vara modig.

Därefter så kommer tjejen och killen som ska hjälpa mig och i skydd av mörkret smyger vi oss närmare byggnadsställningen. Jag drar min .44 Magnum , en riktigt kraftfull pistol och går in i byggnadsställningen. Där hör jag hur han andas, vår fiende. Han har somnat i sin fåtölj framför tvn. Jag tvekar och undrar ifall jag ska skjuta honom så vi slipper ha problem med honom sen, men tjejen säger nej. Hon vill inte skada någon i onödan. Jag tar tag i den grekiska flaggan som ska rädda världen och vi skyndar oss utifrån byggnadsställningen som ser ut som en koja, medans hjärtat dunkar i halsgropen.

Plötsligt så hör vi tre en fruktansvärt vrål och 50 meter bakom oss ser vi hur vår fiende är rasande. Hans blodsprängda ögon och grin gör honom totalt skräckinjagande. Han springer allt vad han kan efter oss. Vi fortsätter att springa, vi viker av vid gympasalen och då är han nästan ikapp oss. Jag känner hur min Magnum växer sig tyngre i handen och jag vet att jag snart kan bli tvungen att använda den.

Jag skriker åt tjejen och killen att springa in i lekstugan och aktivera den grekiska flaggan så vi kan rädda världen. Det går inte att fly längre. Jag måste möta den skenande faran. Den skräckinjagande mannen är nu ifatt oss och han höjer sitt hagelgevär för att skjuta mig till småsmulor. Då höjer jag min pistol och skjuter. Första skottet träffar i hans axel och han vrålar ac raseri. Det andra och tredje missar. Plötsligt bränner det till i min axel och jag ser att även jag är träffad. Ännu en gång höjer jag pistolen och siktar längre den här gången. I samma sekund som skottet träffar mannens panna och släcker hans liv så börjar världen lösas upp runtomkring mig. Jag känner hur jag förblöder genom min skada, men jag har gjort det nödvändiga offret. Jag har räddat hela världen. Sedan blir allt vitt."


Eftersom den här drömmen blev längre än jag trodde så tar jag den andra i ett annat inlägg! Den är mycket längre och mycket intressantare. Mina drömmar har sådana fina budskap!

Tysta pessimisten

Känner mig fri idag, men jag ska inte säga första gången på länge. Det går liksom upp och nedåt på något konstigt sätt! Har ju en jättefin metafor för det, men jag ska inte dra upp det nu. Grejen är att jag tror inte man kan vara helt "lycklig" eller helt "deprimerad" under en viss period. Så här är det: Även när man är "deprimerad" så finns det roliga saker som gör en lycklig, MEN skillnaden är att de negativa känslorna dominerar. De liksom tar ut de positiva. När man är lycklig å andra sidan så tar de positiva känslorna över och slår ut de negativa.

Det där lät invecklat, men det är faktiskt väldigt enkelt ju mindre man tänker på det.

Iallafall så sitter jag här nu och suckar åt min kära mor som inte hittar USB-sladden till sin kamera. Grejen är att jag använde den kameran igår för att ta kort på KENT. Tyvärr så är min mammas tekniska kunskaper väldigt begränsade och bara hon vet vart hon kan ha lagt den förbannade sladden. MEN MEN jag ska inte hänga upp mig på småsaker.

En sista trevlig grej är att jag har fått en WGA-(Eller var det VGA?)sladd. Jag vet att det är mycket sladdar just nu, men förväxla den inte med den andra sladden. DEN HÄR SLADDEN gör det möjligt för mig att kolla på filmer som jag har på datorn på FET tvn med sina 48tum.

I detta nu så kom min mamma in med sladden, nu ska jag ladda upp bilder.

HEJHOPP

Dagens skratt

Har just fått reda på av Rebecca Holmstedt att NÅGON har berättat för en kompis till henne att JAG var kär i henne. HAHAHAHHA.

Så nu vill jag gärna veta vem som hittar på såna här rykten. Personligen tycker jag det hela är väldigt underhållande eftersom jag älskar nyfikenhet. MWAHAHHAA. Men ni vet, istället för att hålla på att ta massa genvägar och fråga andra så kan ni bara fråga mig själv? Gah, dessa nyfikna människor. Jag ska inte klaga iallafall. Jag fick mig ett gott skratt. Så nu vill jag att ni klämmer fram ett erkännande. Jag misstänker även att den skyldige läser min blogg, så han/hon får ta del av det här.

Men tänk efter, det ÄR inte en sån stor grej.

Eller? HAHA

Dagen efter

Hade en något annorlunda födelsedag igår, men jag berättar mer om det sen. Jag känner att jag har bättre saker för mig nu!

(Fast jag egentligen inte har det. Det är bara coolt att verka upptagen)

Vissa gör det lättare

Känner mig lite sliten mellan två sidor idag. Nästan lite förlorad. Men sedan fick en tråd på imdb mig på bra humör igen. Budskapet var: Du är bara en liten tonåring. Det var då jag tänkte, hallå, det kanske inte är så illa ändå? Även fast det känns som om jag ska dö hela tiden? KOM IGEN! Jag är ju bara 16 år! (Dock 17 om 2 timmar) Fast jag känner mig inte mindre ensam för det. Nu kommer det där med att acceptera sitt öde igen, men jag lägger det på hyllan ett tag.

Åh ja, det där med förändring. Fast jag ska inte ta upp det nu. Men tänk efter själva. Hur många av er som läser min blogg är 16 år själva? Eller har varit 16? Gamla människor skulle ge vadsomhelst för att bli unga igen, men jag skulle ge vadsomhelst för att bli gammal. Att kunna se tillbaka på sitt liv och bara minnas det goda. Det onda dröjer inte kvar lika lätt, nej, det är dom goda tankarna som överlever tiden.

Så tänk på det när du misslyckas med någonting. Du är bara en liten tonåring. Egentligen är vi alla tonåringar. De som kallar sig "gamla" är bara de tonåringar som redan har gjort alla misstag. Vi sjuttonåringar har så mycket kvar att misslyckas med. Fast jag ska inte låta pessimisten ta över mig nu. Tänk också på när du lyckas med någonting som du blir riktigt stolt över att du bara är just 16 år. Du har lyckats med någonting som är värt att komma ihåg resten av livet! Glöm inte heller att alla små motgångar och uppgångar (finns det ordet) hjälper dig att skjuta ditt liv framåt.

Sen finns det en sista viktigt grej. Varje gång du läser eller ser någonting, det kan vara vadsomhelst. Vad som du än kan få ett intryck av. Det kan vara en bok, din favorit film , kanske t.o.m min blogg. Varje gång du känner en känsla så hittar du en bit av dig själv. När du är gammal så kommer du vara fylld av intryck från hela ditt liv och det är först då du kan pusta ut.

Älska dig själv. Du är bara en liten tonåring.

Djup konversation


F: Det kanske kommer en förändring.

L: Nej.

F: Vad menar du med "nej"?

L: Bara du kan förändra din situation.

F: Så varför har jag inte redan gjort det?

L: Du är för svag.

F: Det finns ingenting i livet som kräver styrka!

L: Jo.

F: Som vad?

L: Förändring.

F: Det är inte så enkelt!

L: Jag vet.

F: Hur kan du veta? Du vet ingenting!

L: Jag vet för att jag blundar inte för det som gör ont.

F: Men det gör jag?

L: Du låtsas. Du låtsas att det kanske finns någon dold känsla som avslöjas med tiden, men det funkar inte så. Acceptera det som gör mest ont och bli stärkt av det. I slutändan är du tillräckligt stark för att klara av en förändring.

F: Jag vet inte om jag orkar.

L: En annan av dina brister, tveksamheten. Fortsätt att tveka och du kommer aldrig att komma någonstans i livet.

F: Okej... Tack, tror jag.

L: Nej, tacka inte mig. Tacka endast dig själv ifall du har förstått innerbörden av det jag har sagt. Då har du tagit det första steget i förändringen.

F: Kommer du att stå vid min sida under tiden? Kommer du finnas där?

L: Jag kommer aldrig att lämna dig.

Papperslappar

Den där knuten i mitt bröst går inte att få upp. MEN DET HÄR KÄNNER VI IGEN. Ett sting av dåligt samvete. En vädjan om att bli skonad. Ja Fredrik, ett helt vanligt problem som du måste lösa alldeles själv.

Fast alla problem har en lösning. Det har inte den här. Då är det alltså inget problem, men fortfarande någonting jag måste ta itu med. EN VANLIG SITUATION.

Jag blir galen. Jag är en fara för mig själv och andra när jag är ensam. Måste... bli...

fri från mig själv.

RSS 2.0