Följ min blogg med bloglovin

KRRRRRI!


Idag var jag en kolibri. Fick en fin utomkroppslig upplevelse. Det går till såhär.

Fredrik sitter tyst och stirrar på en punkt. Plötsligt så händer det. Det är som om någon skruver ned volymen på världen runt omkring. Folk skrattar och pratar högt, men det försvinner långsamt. Plötsligt en kommer ett gällt ljud. KRRRRRRI! Fredriks själ flyger ur den gråa trista kroppen och flyger runt och är en Kolibri. KRRRRRRI! Den gör ett varv runt rummet och skrattar åt de dumma människorna där nere. Kolibrin är fri, den är inte slav i människornas värld. Kolibrin landar på Fredriks axel. Fredrik reagerar inte. Ingen annan heller. De fortsätter med pratet som ibland avbryts av ett skratt.

Kolibrin tycker synd om de andra själarna som är instängda i sina människor. Han försöker på kontakt med själarna, men de hör honom inte, de ser honom inte. Människorna uppfattar detta, men de väljer att inte visa det för sina själar. KRRRRRI! Kolibrins läte ekar i rummet och han hör ett svagt svar någonstans där borta. KRRRRRI!
En lika färggrann Kolibri som honom själv närmar sig med lätta vingtag. Den sätter sig på Fredriks ena axel. Det är en hon. Hon är den vackraste Kolibri som han har sett. De två Kolibrierna utbyter blickar och lämnar Fredriks axlar för att flyga . Högt över de gälla rösterna, långt ifrån de meningslösa babblet. De två Kolibrierna är lyckliga, för det är bara dem. Även i en grå trist värld är de lyckliga. För de är inte ensamma, de har varandra. Tillsammans färglägger de världen. Tillsammans ska de fria hela världens Kolibrier. KRRRRRRI!

Men som genom ett trollslag så stannar världen till. Människorna börjar resa på sig. Babblet och skrattet avtar. Kolibrin stirrar först på sin Fredrik sen tillbaka på den andra Kolibrin. Men den andra är borta. Den har redan återvänt till sin människa. En människa som inte Fredrik känner igen. En människa som Fredrik kanske aldrig kommer hitta. Kolibrin ryser av tanken och flyger mot Fredrik och låter världen höra ett sista KRRRRRRI innan den dyker in i Fredriks kropp. De kommer alltid vara ett, alltid leva i symbios med varandra.

Som ett nyfött barn vaknar Fredrik ur sina tankar. Han är alldeles omtumlad. Det känns som han har träffat en ny människa. Han ser sig om och alla andra har börjat resa sig för att gå. Raskt kommer han upp på bena ur den sköna soffan och beger sig iväg med de andra. Men han kan fortfarande inte förstå sig på den här nya känslan. Innan han lämnar rummet ser han en tjej han aldrig sett förut, men som det ändå är något bekant med. Hon ger Fredrik en hastig blick och ett ursäktande leende, sen vänder hon bort blicken och säger något till sin kompis.
Fredriks kompisar ropar på honom att komma, och han dröjer kvar med blicken ett tag till, som om varje sekund var dyrbar, men tillslut så ger han sig. Han vänder ryggen åt den flickan och han känner hur han blir genomborrad av blickar bakifrån. Men han vänder sig inte för att titta. Innerst inne vet han.

KRRRRRRI!

Chill Lördag

Kul att det inte gick att skicka in läsloggen på portalen :(

Jag börjar grina :)

YAY

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Äntligen har jag fått mitt älskade word. Nu ska jag skriva som aldrig förr.

Tyvärr så kommer det betyda att jag kommer tillbringa mindre tid här :o Men oroa dig inte. Kommer slänga in ett inlägg lite då och då :) Sen har jag ju faktiskt 7 uppsatser att skriva (Ifall man räknar med alla fem läsloggarna). Så jag kommer inte ha mycket tid över :o

Snart kommer Jakob iallafall och vi ska chilla lite i lämpan :D

JUSTE, glöma nästan säga.

Bara jag som tycker den här veckan har gått läskigt fort ?




lala.



ah

Jag är så damn trött nu :) Kommer sova så jävla skönt inatt :o

Rätt jobbig dag . Fast jag gör den ännu jobbigare. Tänker inte tala mer om saken :) Nu tänker jag chilla litä.

Vi ses

plz

Franskan

är

jobbig.

Kom och rädda mig :(

*Tittar på klockan*

Känns som jag har alldeles för mycket att göra nu och alldeles för lite tid. Istället för att plugga sitter jag här och äter nybakta lussebullar och jag bara undrar en grej ...

Vad fan ska man ha russin i dom ? :o Jag hatar äckel russin :o BLÄÄÄÄ!!



Nu ska jag försöka plugga lite och inte hetsa upp mig på lite lussebullar :)  Ha det !



lala.

Cheers

HEJ! Är på fantastiskt humör som har hållt i sig ändå sen igår :o Har faktiskt ingen aning vad detta mystiska fenomen kan bero på , MEN jag klagar inte :D

Även fast jag har två läxor tills imorn, prov på torsdag, läxa på fredag igen.

Inget kan sabba mitt humör :D

Ifall jag hinner, så skriver jag nåt coolt inlägg lite senare. Just nu så behöver jag vila lite :)


lala.

Gud eller inte ?

Haha, läste en skitseriös diskussion idag på imdb om gud.

Tänker skriva nåt skitseriöst här också, men det hinner jag inte ikväll :o
Har gott om tid imorn ! Då blir deep shit. NU däremot måste jag ta och lägga mig.

Gonatt på er :)

New Moon

Här är en review på New Moon som jag hittade på imdb :) Jag tyckte den var rolig , HAHA


"The Story Takes place in a small town in USA. We Follw Bella the main character,

A girl that can't decide who she loves. The werewolf Jacob or the vampire Edward! They both are struggling to win her heart .

This movie shows half naked bodies of boys all the time.

Apparently made for teenage girls so they can get sexually excited.

People in the audience yells numerous of times at the Boys flexing their muscles."




x)

GAH


Jag vill börja småskriva lite på mitt livs mästerverk, men jag har ingen jävla produktbajskitnyckelsvinäckelgrej till word :) Förhoppningsvis så har pappa fixat det till idag. Ifall det blir som det brukar så ska han fixa det "nästa vecka".
JA, nästa vecka my ass.

Iallafall, har en SKÖN söndag framför mig idag faktiskt :) Har lite plugg att göra, men det tar inte emot ett dugg ! Är på så bra humör :)

Och ingen, ingen kan stoppa det.

lala.

L2read

HEJSAN!

Idag har jag haft en lugn och skön lördag som jag inte haft på länge :) Har dessutom läst ut min nuvarande bok , så jag kan läsa boken som vi har på svenskan. Klarar ju inte av att läsa två böcker samtidigt :o
Så jag plöjde 500 sidor idag på 5 timmar :o TEMPOTEMPO

Jag vet, jag har inget liv :)


Så jag kommer förmodligen spendera morgondagen med att göra svenska grejjen  (:

Eller så orkar jag inte :)


Vi får se !






peace.

Run away

"Vi bryter oss in på affären. Vi sparkar ner hyllorna, sliter ut varorna. Tar det vi vill ha. Ingen kan stoppa oss, men nu måste vi fly. Vi springer ut ut affären och går sedan lugnt ned för trapporna.

Men då förråder ni mig till de andra. Ni jagar mig , men jag är snabbare än er. Men tillslut så lyckas ni överlista mig och jag blir fångad. Ni kedjar fast mig i väggen och alla samlas för att se på mig. Alla skriker att jag har svikit dem. Att jag har glömt vem jag är.

En ung man träder fram och granskar mig. Han säger att jag är en skugga av mitt forna jag. Hatet exploderar inom mig. Jag hoppar på honom och slår ner honom. Medans jag sitter på hans bröst så levererar jag flera slag mot ansiktet. Blodet stänker och han försöker kämpa emot, men jag ger mig inte. Tillslut så blir han helt stilla. Mina kläder har färgats röda. Jag reser mig och vänder ansiktet mot folkmassan. Jag skriker: Vem är nästa ?!.

Tystnad. De bara stirrar med sina förvridna ansiktsuttryck. Tystnaden bryts med sirener som hörs i fjärran. Då börjar jag springa.

Jag hör hur det skriker att de ska fånga mig. Att jag ska få lida. Jag kommer aldrig kunna sluta springa. Aldrig."











En av mina återkommande drömmar. Undra vad den betyder ? Om den nu betyder någonting.


lala.


yeah !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så här ser jag ut idag (H)

Idag är jag Freddie Fear...

THE GOD OF ROCK



Swish

tjabba.


Veckorna går fort och jag kan inte göra så mycket annat än att bara njuta :)

För något år sen så fick jag en förklaring på det. Det var faktiskt pappa som förklarade det för mig :o Nu tänker jag förklara det för dig, ifall du inte redan vet . Så häng med !

När du är ett år, en liten bebis, så är hela ditt liv som du har levt. Därför så är tex en månad, en tolftedel av ditt liv.
Ju äldre du blir desto mindre blir en månad av ditt liv. Det är därför vi tycker tiden går fortare med att vi blir äldre.
Det som förr var hela ditt liv är nu en sextondel (Ifall du är 93a) :)

Så det är så det funkar :) Det är min filosofi iallafall.

Slutligen vill jag att ni ska lyssna på Kents nya album på Spotify :D För det är asnajs !







peace.

Saker man ser

JAAAAAAAAAAAA äntligen onsdag.

Du förstår, onsdag är min nya fredag :D Det är egentligen bara en dag i veckan och det är TISDAGAR.
Fast min tisdag igår var den bästa tisdagen jag haft på länge :)

Vi låtsas att jag är en gammal leksak som man måste vrida upp för att funka. Men ! Det kommer nya leksaker hela tiden och då blir vrid-leksaken bortglömd. Igår blev jag uppvriden och jag går än .

Tack :)


NU däremot så tänker jag göra saker som jag inte har hunnit gjort sen i söndags! EHJA !


trött i superlativ

ARGH.

Ifall man har bild och bor i Lämpersbo så kommer man hem ca 18.10 på tisdagar. Ifall man går i SP1B så har man idrottsläxa imorgon också :( Har inga prov den här veckan iallafall och tacke gode gud för det.

Nu tänker jag kolla på en film och leka med mitt ljus.


PEACE

Förändring Del 3 (Stormen)




Sista året på högstadiet. Tanken slår dig första dagen i nian. Sen är den värld du kände slut. Och vad ska du göra sen ? Du har ingen aning, men du vet att du snart måste bestämma dig. En våg av stress slår emot dig. Men det gör inget.

För första gången på länge så känner du dig fri. Du har lämnat allt bakom dig och du är återfödd. Men du har också förlorat något du aldrig kommer få tillbaka. Hur kunde du göra så emot dig själv ? Men det spelar ingen roll längre. Du måste fortsätta nu.

Klassen som en gång var en planta har nu blivit en stor ek. Ekens rötter går djupt ner under marken. De gömmer sig för verkligenheten ovanför. Varje rot växer åt ett eget håll bort från ekens stamm. Ekens grenar höjer sig högt över marken med sina stolt blad. Liksom rötterna växer de bort från stammen. Stammen däremot växer sig tjockare och håller ihop eken. Medans den förberedar sig.

För den kommande stormen.


Du känner hur månaderna flyger förbi. Aldrig har livet varit så simpelt. Helt enkelt för att det inte händer någonting. Men du har en längtan inom dig. Du vill förverkliga den, men du vet inte hur. Det finns så många sätt att misslyckas, men bara ett sätt att lyckas.

Nu är den stora dagen här. Det är dags för gymnasievalet. Ett val som kommer styra din framtid i 3 år framåt. Men inte vilket val som helst. Ditt val. Ingen kan göra det åt dig. Du får välja din egna väg ut i oändligheten. Ingen vet vart vi hamnar.

Alla gör sig redo.

Tillslut kommer stormen.

Som du och alla andra har väntat på.

Regnet piskar i backen och blixtar slår ner i stammen. Trädet splittras i två delar och börjar brinna. Du försöker förneka det, men det går inte. Allting brinner. Hela din värld brinner upp.

Kvar blir aska. Vi är alla aska nu. Ur askan så föds något nytt. En ny planta, vars öde inte är bestämt.


Men det är en annan berättelse. Yet to be told


Sen tänker du tillbaka på din tid i högstadiet. Alla minnen brinner. Allting brinner. Du kommer aldrig att få tillbaka det du hade. Du kommer aldrig att vara vem du var.

Du tittar dig i spegeln och viskar:


Vem är jag ?

Förändring Del 2 (Upplösningen)


Alltså , efter ett skönt sommarlov är du tillbaka i skolan. Den stora förändringen i år är att nu ska du få betyg. De första veckorna är som vanligt inte lika intensiva och det tackar du för. Men klassen har nu påbörjat upplösningen.
Plötsligt så förvandlas klassen och de är inte en klass längre.

Klassen har förvandlats till en grupp individer, folk som du trodde att du kände. Även fast de inte visar sin ångest öppet så kan du se skymten av den i deras vilsa blickar.
Du går förbi en person som sitter på en bänk och stirrar in i väggen. Det kanske är någon i din klass som alla hatar. Du förstår inte hur man kan vara en sådan person. Men vissa vill bli hatade. Vissa älskar att bli hatade. Att vara en fläck på skjortan.

Åttan fortsätter långtsamt och du blir kär. Vissa säger att det var i den åldern man var som mest kär. Kanske.
Men även som mest förtvivlad. Du blir nervös när den personen tittar på dig och du slår bort med blicken. Du älskar att se personen le. Du skulle göra vadsomhelst för den här personen.

Sen kommer ångesten som en våg och dränker dig i din egna förtvivlan. Du sitter inte på en bänk och stirrar in i väggen. Nej. Du är fången i din egen hjärna. Fängslad i ditt lidande.

Personen som du har brytt dig så mycket om. Du betyder ingenting för den. Du är bara en del av väggen. Så tänk nästa gång du ser en person som stirrar in i väggen. Du ser bara en vägg, men de ser något annat.

Tillslut är din ångest borta. Men den har förändrat dig. I din osäkerhet så har du blivit någonting du inte är och någonting du inte vill vara. Dock så är det priset.
Det du förr sade nej till, säger du nu ja till. Vänner som du förut värdesatte högt har nu försvunnit och du träffar nya, häftigare vänner. Du tror att du är lycklig, som att alla andra tror att du är lycklig.

Innan vi ska sova så visar vi vårt riktiga jag. Du vill inte vara ditt gamla jag, för den var det ingen som gillade. Men du vill inte heller vara ditt nya jag, för det gillar alla utom du.
Så vad gör du ? Du sneglar på en kniv i närheten.

Du undrar ifall någon skulle sakna dig, om klassen skulle vara på begravningen eller ifall någon skulle gråta. Tanken retar dig. Att du skulle vara med värd i döden än i livet för de andra. Men vad skulle de komma ihåg dig som ? Den som inte orkade hela vägen ? Den som gav upp ? Den som hade modet att vara feg ?

Tanken ger dig hopp. Att du är viktig.


Nästa dag i skolan så ser du världen på ett annat sätt. Idag så har varje elev en egen färg. Äntligen förstår du.
Förut så var din värld svart-vit och du var svart-vit i andras världar också. Men nu när alla har en egen färg i dina ögon, så har också du en egen färg i deras ögon.

Allting börjar klarna nu. Nu är åttan snart slut. Du ser hur alla färger i din klass tar ett steg ifrån varandra för varje dag som går.

Alla

går

sin

egen

väg.

Du tar med dig en sak till nian. Hoppet. Det stärker dig

och mig.









ps.( Jag förväntar mig inte att du orkar läsa allt det här:)

Förändring Del 1 (Sorteringen)

Idag är jag nöjd :) Känns som jag har uppnått någon slags balans i mitt liv. Vet du hur man märker när man har förändrats ?
Självklart så kan någon berätta det för dig. Som jag tänker göra nu ^^

Men det finns ett sätt att upptäcka det själv. Det ska jag lära dig .

Föreställ dig att du går i sjuan. En ny klass, kanske ny skola. Du känner många från sexan, men det är även nya ansikten. De första veckorna i sjuan kallar jag sorteringen. Fas ett. Där du placerar individer i grupper för vad de har gjort, inte för vilka de är. Du lär sig snabbt vilka du kommer vara med i resten av högstadiet.

När sorteringen är över så har du fått en bild av alla. Felaktig ? Kanske, men dessa individer, dina klasskompisar , har kanske gett en fel bild av vilka de är. Men du har ändå en bild av dem.

Veckorna blir månader och du försöker överleva att vara tonåring. Ibland är det den lyckligaste dagen i ditt liv, andra dagar hatar och livet och ibland vill du bara dö.
Vad ytterst få märker är att alla i din skola genomgår en liknande process. Det spelar ingen roll vilken bild du än har av dem. För din bild är ytterst svår att förändra.

Men , du tänker inte på det när din kompis ligger hemma i all sin ensamhet och gråter tyst. Somliga har lätt att visa det. Andra döljer det från dig och omvärlden. Förmodligen bara för att de inte vill förändra din bild av dem.

Nu är sjuan snart slut. Men du har börjat märka hur klassen sakta börjar slitas sönder. Alla kommer inte följa med på klassresan. Det är då efter sorteringen börjar vi nosa på fas två. Upplösningen.

Sjuan är nu slut. De flesta väljer att blicka framåt istället för bakåt. Mot åttan. Det ska bli så kul.

Eller ?


För att du ska kunna svälja allt det här så delar jag upp det här i tre delar :)

Så titta in här lite oftare :o





En liten dikt

Vi blundar och tar emot slaget

Vi faller, men vi reser oss igen

Den här gången ännu mer motiverade


Vi blundar och tar emot ett andra slag

Vi går ner på knä, men vi reser oss igen

Den här gången ännu mer beslutsamma


Vi blundar och tar emot ett tredje slag

Vi står kvar och öppnar ögonen

Den här gången är det vår tur att slå


De blundar och tar emot slaget

De faller , men reser sig inte igen

Den här gången har vi vunnit

Sen blundar vi igen

Människan är död. Länge leve människan

slö-fredrik

Har fått mycket att göra nu på sistone så det blir inga visa ord här idag ! Men det kommer komma nån gång nästa vecka skulle jag tro :)

Have faith!

Det finns ingen ork

Tjabba, orkar inte skriva nåt coolt här idag eftersom jag är så DAMN trött :<

Men imorn så tänker jag skriva ett långt inlägg om tjejer.

Varför ? :D

Titta in här imorn så får du svaret på det.

Och lite mer.

Rebirth

Hej på dig. Idag känner jag mig... Hmmm..

Pånyttfödd !

Det kan ha att göra med att jag fick sova mina 8 timmar, men vi ska inte göra det så enkelspårigt.

Det är dom små sakerna i livet som jag uppskattar mest. Ett samlingsord för detta är POSITIV energi.
Du kanske tycker att det här låter jättekonstigt, men i själva verket är det ganska enkelt! Positiv energi kan vara ett "hej" från nån man aldrig har sett i hela sitt liv. Det kan vara ett leende från någon helt utan anledning. Alla dom här småsakerna kan göra min dag ! Kanske din också ?

Sen finns det negativ energi. Blä. Jag ska vara ärlig mot dig. Jag har ett överskott av negativ energi. Varför ? Kanske för att jag har fått för lite positiv energi ! Negativ energi omfattar saker som att ge en nedlåtande kommentar eller inte svara när man blir tilltalad. Negativ energi utgör en ond cirkel som vi måste få bort !

Så jag vill att du tar det här på allvar :o Ut och sprid positiv energi imorgon ! Gör allas dag till en dag att minnas ! Då kommer du få positiv energi tillbaka och SWISH så har vi skapat ett bättre klimat.
Sitt inte hemma och hata ditt liv. Det skapar bara NEGATIV energi. Ut och glädj dig för alla bra saker som händer. Skapa POSITIV energi. Endast då kommer du bli älskad tillbaka.




Och döm inte en man för vad han har gjort, utan för vem han är.

WALL E

Idag har jag spenderat 8 timmar framför datorn med att kolla på filmer.

Men under 1 timme och 38 minuter så var jag helt fascinerad.


WALL E


Jag har sett många filmer i mitt liv och jag tänkte innan jag såg den här. Äh orka, är bara för barn ändå.
Men sen såg jag den. Och jag kan inte sluta älska den, för den var inte bara den bästa animerade filmen jag sett i hela mitt liv. Den är en av dom bästa filmerna jag har sett i hela mitt liv.

Det lustiga är att jag skrev en novell innan jag såg den här filmen och dom är väldigt lika varandra. Det var nog därför den påverkade mig så mycket. Hursomhelst så är det en underbar film för alla åldrar och har du inte sett den så GÖR DET!

Allting jag har skrivit här känns ändå så otillräckligt. Se den istället :')


RSS 2.0